Dve nove ploče će spojiti tri ekosistema za brzu izradu prototipa: SparkFun QWiic® & MicroMod sisteme sa MikroElektronikinim Click boards™

SparkFun Electronics i MikroElektronika (MIKROE) su se udružili da bi kreirali dve nove ploče koje spajaju njihova tri ekosistema za brzu izradu prototipova: SparkFun QWiic®, SparkFun MicroMod i MikroElektronika Click boards™. Nove ploče omogućavaju korisnicima da brzo kliknu-i-spoje ploče i periferne uređaje da bi izradili prototip bez lemljenja. Standard mikroBUS, koji se nalazi na MikroElektronika Click pločama, sličan je SparkFun QWiic i MicroMod interfejsima, što ga čini savršenim za uparivanje na jednoj ploči.

SparkFun RP2040 mikroBUS razvojna ploča je fleksibilni digitalni interfejs koji sadrži mikrokontroler RP2040 Raspberry Pi fondacije. Ploča kombinuje SparkFun-ove Qwiic I2C veze sa mikroBUS utičnicom, omogućavajući korisnicima da iskoriste oba ekosistema prilikom dizajniranja projekata sa RP2040. Pored toga, ploča prati Thing Plus ili Feather PTH raspored pinova da bi omogućio Thing Plus/Feather hat-ove.

SparkFun MicroMod mikroBUS noseća ploča koristi MicroMod, Qwiic i mikroBUS ekosisteme kako bi omogućila lakšu i bržu izradu prototipa korišćenjem perifernih uređaja iz bilo kog od tri sistema. MicroMod M.2 socket i mikroBUS 8-pin header pružaju korisnicima slobodu da eksperimentišu sa MicroMod ekosistemom i bilo kojom Click pločom u mikroBUS ekosistemu. Uključivanje dva Qwiic konektora omogućava korisnicima da neprimetno integrišu stotine Qwiic senzora i dodataka u svoje projekte.

Pored toga, SparkFun Electronics će sada biti distributer MikroElektronike, sa proizvodima dostupnim za kupovinu na sparkfun.com

„Uzbuđeni smo što ne samo da počinjemo da nudimo MikroElektronikinu kompletnu liniju Click ploča u SparkFun katalogu, već i dizajniramo i puštamo dve nove razvojne ploče u partnerstvu sa MikroElektronikom,“ rekao je Glen Samala, izvršni direktor SparkFun-a. „MIKROE deli našu snažnu posvećenost inovacijama i olakšavanju izrade prototipa za korisnike. Kombinovanjem perifernog uređaja mikroBUS sa našim MicroMod i Qwiic ekosistemima proizvoda, korisnici će moći da dobiju milijarde kombinacija da bi razvijali šta god maštaju.”

„MIKROE i SparkFun dele sličan cilj: da pojednostave i ubrzaju proces razvoja“, rekao je Nebojša Matić, generalni direktor MIKROE-a. „Nove ploče koje smo zajednički razvili daju dizajnerima još veći izbor. Novi ugovor o distribuciji povećaće naše prisustvo na američkom tržištu kroz uspostavljenu zajednicu korisnika SparkFun-a. To je odlična ponuda i za kompanije i za naše kupce.”

Aleksandar Dakić
Follow me