Ove godine Elesa+Ganter Austria GmbH slavi 25. godišnjicu vlasništva. Pre četvrt veka Elesa S.p.A. iz Italije (Monza) i nemački Otto Ganter GmbH&Co KG (Furtwangen) odlučili su da kupe austrijsku kompaniju Robert Ulrich GmbH i nastave zajedno pod imenom Norm Ulrich GmbH. Godine 2002. Norm Ulrich je preimenovana u Elesa+Ganter Austria GmbH. Ono što je pre 25 godina počelo sa katalogom od 500 strana, danas je portfolio sa više od 80 000 standardnih delova podeljenih u 20 grupa proizvoda u katalogu sa više od 2000 strana. Skoro svake nedelje postavljamo nove proizvode ili nova rešenja već postojećih proizvoda na sajt Elesa+Ganter www.elesa-ganter.com.

Razvoj i proširenje ponude proizvoda su nam od velike važnosti, jer se zahtevi kupaca neprestano menjaju. Na primer, krajem 2020. godine su u katalog Elesa+Ganter dodati novi elementi, kao što su spojnice i prigušivači vibracija. Šta više, da bi olakšali pretragu komponenata linearnog kretanja, početkom 2021. godine smo na veb lokaciji, pokrenuli i dve nove grupe proizvoda.

Pored svega toga uz ogroman broj ručica, ponuda Elesa+Ganter Austria GmbH, takođe sadrži elemente za indeksiranje, spojeve, zasune, sve vrste mašinskih elemenata, preklopne stezaljke i mnoge druge elemente. Svi standardni delovi su dostupni u raznim vrstama materijala (čelik, nerđajući čelik, duroplast, tehnopolimer, aluminijum…), veličinama i izvedbama.

Zatim, postoje takozvani, delovi visokih performansi koji su razvijeni po posebnim zahtevima, kao što su npr. standardni delovi napravljeni od tehnopolimera koji ne potpomaže gorenju, od ESD provodljivog tehnopolimera, higijenski dizajnirani ili od INOX-a (nerđajući čelik otporan na koroziju). Poslednja inovacija su proizvodi koji se mogu detektovati vizuelno i metal detektorima, a koji su naročito pogodni za prehrambenu industriju zbog svoje posebne boje ili dodataka koji omogućavaju otkrivanje uz pomoć detektora metala.

Dakle, koji je najbolji način za čuvanje ovog ogromnog portfolia standardnih delova? – Kako biste brzo i lako došli do proizvoda koji tražite, koristite filtere na našoj web stranici. Pored svih tehničkih informacija (dimenzija, težine itd.) imate mogućnost da besplatno skinete CAD fajlove za svaki proizvod u formatu koji vam je potreban. To veoma olakšava rad dizajnera i inženjera.

Pored stalnog razvijanja novih proizvoda, za Elesa+Ganter Austria GmbH je od velike važ+nosti da bude blizu svojih kupaca. Za tržište Srbije, naš kolega Aleksandar Popović (e-mail a.popovic@elesa-ganter.at; telefon +381 63 650 397) je onaj koga možete pozvati u svako doba u slučaju da imate pitanja o Elesa+Ganter proizvodima ili vam je potrebna posebna izvedba nekog proizvoda. Takođe je taj koga treba kontaktirati u slučaju da je kupcima potreban lični sastanak kako bi bolje razumeli zahteve aplikacije.


Kako ne bi propustili nijednu novost možete se registrovati za Elesa+Ganter newsletter:
www.elesa-ganter.com/en/CatalogoMediaServicesWWW/newsletter
ili možete zapratiti:
www..linedin.com/company/elesa-ganter-austria-gmbh 

Aleksandar D.
Follow me