RevPi Compact je kompaktni kontroler otvorenog koda, koji je zasnovan na Raspberry Pi Compute modulu 3+, dok upravljački sistem poseduje četvorojezgarni procesor koji radi na 1,2 GHz, sa 1 GB RAM-a i 8 GB eMMC flash memorije. Koncept otvorene platforme (uključujući puna root prava) omogućava korisniku maksimalnu slobodu prilikom projektovanja. Senzori i aktuatori mogu da se povežu putem osam digitalnih i analognih ulaza, kao i osam digitalnih i dva analogna izlaza. Zahvaljujući dva Ethernet interfejsa (svaki sa svojom MAC adresom) uređaj može da se istovremeno integriše u dve različite mreže. Uz to, integrisana su i četiri USB A porta kao i RS485 interfejs.

Dizajn niskog profila omogućava ugradnju uređaja u različite podrazvodne sisteme. Operativni sistem koji se koristi je prilagođeni Raspbian sa real-time patch-om. Pojedinačne aplikacije mogu da se programiraju putem Node-RED-a, Python-a, ili direktno u C-u. Popularni industrijski protokoli Modbus RTU i Modbus TCP takođe su podržani kao standard. Po želji (i uz doplatu) mogu se koristiti i gotova, profesionalna softverska rešenja kao što su Codesys ili logi.CAD.

Veliki broj integrisanih I/O
Za razliku od Revolution Pi, RevPi Compact nije modularan, ali je opremljen sa velikim brojem digitalnih i analognih ulaza i izlaza. Za analogne senzore ili aktuatore uređaj je opremljen sa 8 analognih ulaza (0 – 10 V) i 2 analogna izlaza (0 – 10 V). Ulazi i izlazi mogu da se ožiče preko stezaljki na zavrtanj, koje su smeštene na vrhu ili na dnu uređaja.


Više informacija: UMBRA software d.o.o., Sanska 26, 11000 Beograd, Srbija, Tel./fax: +381 11 39 86 222, http://www.umbra.rs

Aleksandar Dakić
Follow me