Takvog rešenja, u vidu već gotovog zaštitnog ormara za uređaje u polju INTERTEC nema. Razlog je specifičnost svake aplikacije i potreba da se svaka konfiguracija prilagodi zahtevima. A mi smo razvili neka visoko inovativna kućišta u međuvremenu…

INTERTEC je prepoznatljiv po svojim rešenjima u oblasti zaštite životne sredine kao i rešenjima tameraturnu regulaciju osetljivih uređaja u polju. Ipak, za preko 45 godina našeg rada, mi smo proizveli stotine rešenja po specifičnim zahtevima. Ovde ćemo predstaviti nekoliko najegzotičnijih tehnologija zaštite u našoj ponudi.

Sa boljim materijalima sada dobijamo bolja kućišta, te ih danas INTERTEC proizvodi od poliestera ojačanog staklenim vlaknima (GRP), materijala koji je poznat po svojim izuzetnim performansama u ekstremnim situacijama. Na primer, ima vatrootporna svojstva, koristi netoksične lepkove koje pri izlaganju vatri dime vrlo malo, i ostaje postojan i izdržljiv i pri ekstremnoj hladnoći (čak i do -100° C). Kada se kombinuje sa kamenom vunom ili nekim izolacionim materijalom kojeg koristimo prilikom izrade našom patentiranom “sendvič” tehnologijom, ovaj materijal pruža izuzetne performanse i kada se izloži i izuzetno visokim temperaturama otvorenog plamena pri gorenju ulja.

Izazovite nas – nećemo Vas razočarati!
Ukoliko imate neuobičajen zahtev za zaštitom opreme u polju, pozovite nas. Šta god da je potrebno za uspešnu zaštitu Vaše opreme, INTERTEC verovatno već ima kao rešenje ili dokazanu tehnologiju koja će nam pomoći da do njega dođemo.

Standardna INTERTEC zaštita – Rešenja/komponente po principu ključ u ruke za:

  • zaštitu od mraza/kondenzacije
  • temperaturnu regulaciju
  • eksplozivne zone (IEC, ATEX, CSA, GOST, Nepsi, KOSHA …)
  • zaštitu od udarca
  • UV zaštitu
  • zaštitu od korozivnih materija

Zaštita specijalne namene – Dokazana rešenja koja obezbeđuju:

  • otpornost na vatru
  • rad u sredini sa netoksičnom parom/dimom pri plamenu
  • pasivno hlađenje, energetska efikasnost
  • rad u uslovima arktičke klime
  • funkcionisanje pri jakom vetaru/eksploziji/seizmičkim silama
  • standardizaciju zaštite u polju kompletne fabrike
  • zaštitu uzoraka za analizu

Od pola do ekvatora, od pustinje do džungle, preživljavajući vatre, udare zemljotresa, duboko smrzavanje….

Naši iskusni dizajneri obožavaju izazove, a uz pet proizvodnih pogonai podrškom širom sveta, mi smo uvek tu, kraj vas. Evo nekoliko specijalnih zahteva koje je INTERTEC realizovao:

Ormari otporni na vatru
Specifična kućišta namenjena zaštiti ventila/aktuatora od zapaljenog ulja najmanje 30 minuta. Izdržljivi poliester nije hidroskopan (nema potrebe za održavanjem) i može se dizajnirati da zadovolji specifične zahteve u fabrici, uključujući i panele za pristup. Test izveštaji su omogućeni.

Skloništa za Arktičke uslove
Debela sendvič konstrukcija panela obezbeđuje superiornu termalnu izolaciju koja može da se nosi sa ekstremnom hladnoćom (do – 60° C i niže) uz izuzetnu strukturnu snagu i trajnost. Maksimalna veličina praktično nije definisana (jedan segment zida ili krova je 6×3 m).

Vetar/eksplozija/zemljotres
GRP ima elastičnost gotovo identičnu nerđajućem čeliku, pri čemu je četiri puta lakši. Kućišta se mogu izraditi da izdrže veoma visoke pritiske kao što su udari vetra i do 240 km/h, pritisak koji izaziva eksplozija ili zemljotres (zona 5). Standardna kućišta su u EX izvođenju.

Prilagođavanje ekstremnoj klimi
‘Normalna’ Ex oprema je predviđena za rad u temperaturnom opsegu od -20 do +40° C. Ukoliko nismo posebno naveli temperaturni opseg na našim zaštitnim proizvodima treba podrazumevati da ih možete koristiti u opsegu od – 60° do + 80° C.

Skloništa sa pasivnim hlađenjem
Konvencionalne rashladne tehnike zahtevaju pouzdan izvor napajanja, što predstavlja problem u izdvojenim objektima. Variranje dnevnih i noćnih temperatura u suvim/pustinjskim predelima može se iskoristiti za smanjenje fluktuacije temperature vode i drugih tečnosti. INTERTEC ima veliko iskustvo pri izradi skloništa i malih aplikacija u tim uslovima (instrumenti za cevovode, analizatori,…).

Ex sertifikati za primene širom sveta
Svi INTERTEC Ex grejači i kontroleri su u skladu sa IEC (i ATEX, CSA, GOST-R/K/U, Nepsi, KOSHA..). Svaki naš grejač ili kućište mogu se bez ikakve izmene koristiti bilo gde na svetu, pa su stoga  troškovi održavanja i vreme potrebno za dizajn i izradu sistema maksimalno smanjeni.

Bezbednost i u najsurovijim uslovima
INTERTEC je izradio mnoge inovativna zaštitne proizvode koji omogućavaju opremi da se koristi na najrazličitjim lokacijama. Na primer, ormari za bezbednosne prskalice koji obezbeđuju regulaciju temperature vode čak i u najsurovijim spoljnim uslovima, ili zaštitne nadstrešnice za vitalne prekidače ili alarme koje ih štite od slučajne aktivacije ili udara otpada ..

Standardizacija na celoj lokacij
INTERTEC-ova baza rešenja pokriva sve uobičajene aplikacije za instrumentizaciju u polju. Sistemi se proizvode korišćenjem modularnih komponenti  uz raspored koji smanjuje varijabilnost instalacija. Planiranjem pre početka projekta, postavili smo standard za postizanje rešenja na celoj lokaciji – pojednostavivši time održavanje i obuku i vlasniku smanjili ukupne troškove.

Rešenja za online analizatore
INTERTEC ima veliki broj proizvoda koji pomažu sistem integratorima u nastojanjima da analizatori u polju budu pouzdani:

  • hladnjaci – obezbeđuju da samozapaljive materije budu na temperaturi ispod temperature paljenja pri kontaktu sa vazduhom
  • visoko izolovane kutije sa temperaturnom regulacijom štite od kondenzacije i kristalizacije i u Ex zoni.

 


Više informacija: UNICOM doo, Cerska 69, Vračar, 11000 Beograd, Srbija, tel./fax: (+381 11) 283 5635, http://www.unicom.rs

Aleksandar D.
Follow me