Altivar™ Soft Starter ATS480 je deo nove ponude za upravljanje elektromotorima koja odgovara na trend povećane digitalizacije industrijskih postrojenja. ATS480 smanjuje vreme i troškove inženjeringa kroz pojednostavljeni izbor i optimizaciju arhitekture napajanja i postrojenja, kao i obezbeđivanje operacija uz najbolju sajber bezbednost, digitalno rešavanje problema i stalnu podršku krajnjim korisnicima.

ATS480 je posebno dizajniran za primene u procesnim industrijama i infrastrukturnim projektima, pojednostavljuje izvršenje projekta i maksimizira dostupnost aplikacija i u najzahtevnijim okruženjima. Nadovezuje se na dokazanu robusnost i start/stop performanse, produžava životni vek opreme i čuva početnu investiciju.

Altivar™ Soft Starter ATS480

Nova generacija soft startera ATS480 obezbeđuje visoke startne sposobnosti, zaštitu od mehaničkih ili fluidnih udara uz smanjeno mehaničko habanje opreme. Posebna prednost je TCS Funkcija (the Original Torque Control) koja omogućava da moment opterećenja bude dostignut u definisanom početnom periodu, tako da je protok vode ili fluida u aplikaciji preciznije regulisan, a mehanička struktura postrojenja bolje zaštićena.

Korišćenjem Schneider Electric rešenja klijenti mogu očekivati do 25% uštede vremena na instalaciji, do 50% smanjenja zastoja u radu motora, 40% optimizacije troškova i do 50% uštede energije. ATS480 je kompatibilan sa IE3 i IE4 motorima visoke energetske efikasnosti. Termička zaštita mora osigurana je ugrađenim elektronskim relejima PTC, PT100. Povezanost sa protokolima za komunikaciju uključuje serijski Modbus, Modbus TCP, EtherNet/IP, PROFINET, PROFIBUS DP, CANopen.

Schneider Electric SUSTAINABILITY

Nova sveobuhvatna ponuda za upravljanje motorima nije ograničena samo na kontrolu i zaštitu motora. Ova jedinstvena ponuda obezbeđuje nove nivoe energetske efikasnosti u celom postrojenju, smanjujući kapitalne troškove investicije (CAPEX) i operativne troškove (OPEX). Rešenje uključuje ekspertizu kompanije Schneider Electric-a u domenu prilagođavanja arhitekture prema specifičnim primenama i potrebama krajnjih korisnika.

Više informacija o Altivar™ Soft Starter ATS480 na ovom linku.


O kompaniji Schneider Electric
U kompaniji Schneider veruju da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstiču sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sasvojim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđuju digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efika-snosti i održivosti. Kombinuju vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Posvećeni su stvaranju nebrojenih mogućnosti otvorene, globalne, inovativne zajednice koja sa žarom deli našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.

www.se.com/rs
www.se.com

Aleksandar Dakić
Follow me