Tačan rok do kada će proizvod biti završen, još uvek ostaje nepoznat većini fabrika u regionu. I pored velikih ulaganja u ljude, mašine i opremu, menadžment preduzeća nema dovoljno pouzdan uvid u opterećenje i kapacitet sopstvene proizvodnje. Ovo nije rezultat neznanja ili nerazumevanja problema, naprotiv – planeri su veoma inteligentni i sposobni članovi menadžerskog tima koji su, nažalost, ograničeni alatima.

Većina ERP sistema, iako obećavaju, imaju veoma jednostavne i ograničene mogućnosti modula za planiranje i ne mogu dati realnu sliku stanja proizvodnje. Snalažljivi planeri se zatim bave akrobacijama u Excel-u. Dane često provode praveći svakodnevne promene i iznova planirajući i prilagođavajući ove izuzetno složene planove, a ruke su im i dalje vezane.

Ovo značajno smanjuje efikasnost (OEE – Overall Equipment Efficiency), otežava prekid aktivnosti i donošenje teških odluka u prodaji. Potencijalne uštede su ogromne jer utiču na celu kompaniju. Saznajte kako da ih ostvarite i rešite probleme na jednostavan i efikasan način bez promene ERP-a.
Pridružite nam se 24.03. od 13:00h.

Predavač: Krunoslav Glavač – diplomirani mašinski inženjer sa više od 20 godina iskustva u proizvodnji. Iskustvo je sticao kao tehnolog, CNC programer, konstruktor, planer i direktor proizvodnje u proizvodnim kompanijama u oblasti automobilske industrije, industrijske opreme i mašina, vojne industrije i industrije široke potrošnje. U CADCAM Grupi je direktor odeljenja za digitalna rešenja u proizvodnji – Digital Manufacturing Solutions Manager. Trenutno mu je fokus na softverskom rešenju DELMIA Ortems APS – sistemu za dinamičko planiranje i optimizaciju proizvodnje. Pomaže kompanijama da primene najbolje prakse i da postignu nivo izvrsnosti u proizvodnji uvođenjem APS sistema.

Prijava

Aleksandar Dakić
Follow me