Anybus Wireless Bolt CAN – CAN komunikacija putem Wi-Fi-ja ili Bluetooth-a

Od pokretanja pre pet godina, Anybus® Wireless Bolt ™ obezbedio je hiljade industrijskih aplikacija sa bežičnim Ethernet pristupom. Sa čvrstim i jedinstvenim oblikom faktora za ugradnju vijcima na mašinu, danas je dokazan i pouzdan u najzahtevnijim industrijskim primenama. Spektar korišćenja seže od skladišnih instalacija i AGV-a do proizvodnje hrane, podzemnih rudnika ili grubih primena na otvorenom. Nadograđujući uspeh, HMS sada pokreće Anybus Wireless Bolt CAN, koji omogućava komunikaciju baziranu na CAN-u do opreme domaćina.

Industrijski CAN postaje bežični
Novi Anybus Wireless Bolt za CAN omogućava teškim mašinama i aplikacijama baziranim na CAN-u prenos podataka CAN-a preko čvrste bežične veze. Bežična komunikacija se uspostavlja putem brze Wi-Fi veze ili pouzdane Bluetooth veze. CAN podaci se prenose preko TCP / IP veze koja omogućava drugoj standardnoj Vi-Fi infrastrukturi da se takođe poveže sa bežičnom vezom po želji.

Bežični pristup podacima o vozilu zasnovanim na CAN-u
Uobičajeno se koristi bežični pristup CAN podacima iz industrijskog vozila, kao što je kamion za prevoz rasutog materijala. Na primer, sa Anybus Wireless Bolt CAN-om, podaci J1939 CAN lako se prenose na tablet koji pruža operateru potpunu kontrolu i vidljivost trenutnog procesa punjenja rasutih materijala.

Korišćenje bežičnog CANopen-a u proizvodnji
Anybus Wireless Bolt CAN je potpuno transparentan kada je u pitanju transport CAN podataka, što znači da radi sa bilo kojim CAN protokolom, uključujući CANopen. Ovo stvara mogućnost kreiranja mobilnih ostrva za automatizaciju u bilo kom proizvodnom procesu – Anybus Wireless Bolt CAN će bežično premostiti liniju CANopen.

Širok spektar mogućnosti bežičnog povezivanja za industrijske mreže i IoT aplikacije
Pored novog Anybus Wireless Bolt CAN-a, porodica proizvoda Wireless Bolt uključuje i druge verzije koje se mogu povezati sa glavnom opremom pomoću serijske i industrijske Ethernet veze. Na bežičnoj strani Wireless Bolt-a, Wi-Fi i Bluetooth opcije su nedavno dopunjene verzijom koja podržava nove LTE standarde NB-IoT i CAT-M1, ciljajući IoT aplikacije.

Više informacija o Anybus Wireless Bolt CAN-u:
https://www.anybus.com/products/wireless-solutions


HMS Networks vodeći je pružač rešenja na području industrijskih informacija i komunikacija tehnologija (industrijske ICT). HMS razvija i proizvodi pod robnim markama Anybus®, Ixxat®, Ewon® i Intesis®. Razvoj se odvija u sedištu u Halmstadu i u Ravensburgu, Nivelles, Igualada, Wetzlar, Buchen i Delft. Zemlje u kojima su smeštene podružnice su Nemačka, SAD, Japan, Kina, Singapur, Italija, Francuska, Španjolska, Nizozemska, Indija, Velika Britanija, Švedska, Južna Koreja i UAE. Prodaja i distribucija se vrše i putem svetske mreže distributera i partnera. HMS zapošljava preko 700 ljudi i prema izveštaju je imao prodaju od 1.467 miliona SEK u 2020. HMS posluje na NASDAQ OMX u Stockholmu, u kategoriji Mid Cap, Informacijska tehnologija.


Više informacija: www.hms-networks.com

 

Aleksandar Dakić
Follow me

← Previous post

Next post →