Karakteristike ONYX plazma sistema

Prilikom projektovanja plazma sistema Onyx korišćena su mehanička i konstrukcijska savremena rešenja. Oni obezbeđuju najbolju efikasnost i atraktivan, inovativan izgled.
Modifikovana konstrukcija mosta čini ga čvršćim i otpornijim na visoke temperature. Što je veoma važno, posebno pri rezanju materijala debljine čak 300 mm.

Jedinstvena kombinacija sigurnosnih sistema koji se koriste u plazma sistemima za rezanje Onix obezbeđuju najviši komfor i najbolji nivo bezbednosti za operatere mašina i ljude oko njih.

Glavne prednosti

  • Plazma Vortex 3D FL glava obezbeđuje najbolju preciznost automatskog 3D rezanja ploča, cevi i profila.
  • Krutost mosta omogućava rezanje ploča debljine 1-300mm.
  • Moderan I-VISION CONTROLLER instaliran na pokretnoj konzoli pruža jedinistven ergonomski i udoban rad.
  • Modifikovani pogonski sistem obezbeđuje jasno pozicioniranje X ose tokom dinamičkog rezanja.
  • Power LED osvetljenje i svetlosne zavese garantuju bezbedan rad.
  • Savršeni rezultati zahvaljujući većoj bazi unapred definisanih parametara rezanja plazmom i kiseonikom.
  • Integrisani moduli unutar mašine čine bolju otpornost na štetne uticaje procesa rezanja.
  • Mašina sa Kjellberg Contour Cut tehnologijom i Hypertherm True Hole sertifikat.
  • Daljinsko upravljanje opterećenja.
  • Asistencija za period redovnog održavanja mašine.

VORTEX 3D FL HEAD: Potpuno automatizovana glava za rezanje plazmom omogućava precizno iskošenje i zakošenje u jednom procesu rezanja. Ugao rotacije ±540° i ugao otklona glave ±47°, čini našu mašinu za rezanje univerzalnim alatom koji može da radi u tri dimenzije, zajedno sa pripremom faza zavarivanja na I, V i K. Vortex 3D rezna glava je opremnjena senzorima protiv udara, električnim/mehaničkim senzorima dodira i kontrole visine. Ovo omogućava korišćenje tehnologija kao što su: Contour Cut®, Contour Cut Speed®, Diameter Pro® and True Hole®.

Plazma Vortex 3D FL glava

Plazma Vortex 3D FL glava obezbeđuje najbolju preciznost automatskog 3D rezanja ploča, cevi i profila. photo: Eckert

OXYGEN TORCH (gorionik za kiseonik): Gorionik za kiseonik je rešenje za rezanje niskougljeničnog i niskolegiranog čelika. Može da obrađuje širok spektar debljine materijala. U gorionik je ugrađen senzor visine, automatsko paljenje, mogućnost ručnog podešavanja ugla.

OXYGEN TORCH : gorionik za kiseonik

Gorionik za kiseonik omogućava rezanje niskougljeničnog i niskolegiranog čelika.
photo: Eckert

SUCTION TABLE (sto za ekstrakciju): Modularni profilni stolovi omogućavaju efikasno uklanjanje prašine tokom procesa rezanja. Mašina za rezanje je integrisana sa samonosećom konstrukcijom kao osnovom za ram sa zamenljivim rešetkama. Takva konstrukcija nudi najbolju moguću sigurnost i performanse stola. Sto za rezanje je opremljen inteligentnim sistemom uklanjanja prašine iz oblasti rezanja. Svaki deo se sastoji iz noseće konstrukcije sa ispusnim kanalima, dijagonalnog pojasa, rezervoara za otpad i pneumatski kontrolisanih kanala.

SUCTION TABLE : sto za ekstrakciju

Sto za ekstrakciju omogućava efikasno uklanjanje prašine tokom procesa rezanja. photo: Eckert

I-VISION CONTROLLER: Najsavremeniji I-vision controller je visokokvaltitetna industrijska mašina koja ima Corning Gorilla stakleni ekran osetljiv na dodir. Efikasni delovi i snažna konstrukcija obezbeđuju pouzdanost u radu Onyx-a. Mnoge funkcije softvera i jednostavnog interfejsa kontrolera omogućavaju korišćenje svih opcija mašine. Kontrolno mesto na pokretnoj konzoli pruža jedinstvenu udobnost i sigurnost rukovaocu mašinom. Takođe, omogućava praćenje procesa rezanja i uz simultani rad kontrolera.

Moderan I-VISION CONTROLLER

Moderan I-VISION CONTROLLER instaliran na pokretnoj konzoli pruža jedinistven ergonomski i udoban rad. photo: Eckert


Više informacija:
NEMINIK d.o.o. – Automatizacija, uređaji, servis, dodatni materijal, oprema za zavarivanje i rezanje : tel:+381 63 450 544, +381 63 452 959 : info@neminik.co.rs
neminik.co.rs

Aleksandar D.
Follow me