U oktobru 2023. godine, nakon 3 godine pauze, održan je EPLAN Efficiency day. Ovaj događaj je ponudio učesnicima priliku da istraže najnovije inovacije i buduće pravce u automatizaciji industrije. EPLAN Efficiency day je privukao inženjere, projektante i stručnjake iz Srbije i pružio im priliku da se upoznaju sa najnovijim trendovima, tehnologijama i resursima koji će biti okosnica njihovog rada u narednim godinama.

Inovacije na EPLAN Platformi i Cloud rešenja

Prva glavna tema događaja je bila predstavljanje novih mogućnosti EPLAN platforme i EPLAN Cloud rešenja. Petar Vasić, EPLAN product inženjer, je prisutnima pokazao najnovija dostignuća koja će korisnicima omogućiti veću efikasnost i produktivnost u njihovom inženjerskom radu.

Efficiency day 2023

Automatizacija i jednostavnost u inženjeringu

Julian El Jaafari, drugi govornik na događaju, istraživao je temu automatizacije i jednostavnosti u inženjeringu. Njegova prezentacija pod nazivom „Simplify and focus on automated engineering“ pokazala je kako automatizacija procesa može olakšati rad projektanata i inženjera na terenu, omogućavajući im da se fokusiraju na ključne zadatke.

EPLAN Education i materijali za učenje

Dr Duško Lukač, govorio je o važnosti edukacije i pružio uvid u EPLAN-ove programe obuka, kao i materijale za učenje. Ova tema je posebno bila interesantna onima koji žele više da se edukuju na polju automatizacije i električnih instalacija.

Efficiency day 2023

Primeri iz prakse i partnerstva

Ostali govornici, uključujuči Dragana Grbu (Rittal d.o.o.) Marka Nikolića i Zorana Rabrenovića (Weidmueller Serbia) i Vladimira Ivkovića (Elektromont-ILT d.o.o.) podelili su svoje praktične primere i iskustva iz saradnje sa EPLAN-om. Njihovi prezentacije istakle su važnost partnerstva i primenjenih rešenja u procesu projektovanja i proizvodnje razvodnih ormana.

Zaključak

Ovaj događaj je ispunio sva očekivanja, kako gostiju – tako i organizatora. Kompanija EPLAN GmbH se zahvaljuje svim učesnicima i partnerima, bez čije nesebične podrške ovaj događaj ne bi bio moguć.


Više informacija:
Rittal d.o.o.
EPLAN divizija
Bulevar Mihajla Pupina 6
Ušće Tower I, 13. sprat
11000 Beograd
www.eplan.rs
office@eplan.rs

Aleksandar D.
Follow me