Osvetljenje u teškim uslovima
Nova modularna LED serija reflektora PKSLED je pogodna za skoro sve vrste zadataka osvetljenja u opasnim oblastima, uključujući aplikacije u kopnenoj i morskoj, teškoj industriji, hemijskoj, petrohemijskoj, nafti i industriji gasa, farmaciji, brodogradilištima, dokogradilištima, proizvodnji električne energije, fabrikama papira i postrojenjima za tretman otpadnih voda u zatvorenom i na otvorenom sa potencijalno eksplozivnim područjima u teškim uslovima kao što su vibracije, prašina, vlaga ili korozivna atmosfera i ekstremne temperature. PXLED dolazi sa standardnim držačem za montažu u obliku slova U za plafonsku i zidnu montažu.

Zamena konvencionalnih rasvetnih tela do 600 W
Sa svetlosnim snopom od 5.000 lm do 32.000 lm, ova serija reflektora se može koristiti za zamenu skoro svakog reflektora sa konvencionalnim izvorima svetlosti sa ekvivalentnom potrošnjom energije od 70 W do 600 W.

Visoko efikasna LED tehnologija
Visoko efikasan LED modul sa 110 lumena/vatu omogućava uštedu energije do 70% u poređenju sa konvencionalnom HID lampom.

Bezbednost pre svega
Svi PXLED višemodulni reflektori od veličine 10L do 30L opremljeni su višekanalnim LED drajverom. Ovaj drajver obezbeđuje za svaki LED modul posebno kolo kanala napajanja. Čak i ako jedno kolo pokvari, svi ostali LED moduli i dalje rade.

Modularni dizajn – koristite onu veličinu koja vam je potrebna
Zahvaljujući modularnom dizajnu PXLED serije možete tačno da izaberete izlaz lumena koji vam je potreban. Nema potrebe da previše/premalo dizajnirate svoj projekat osvetljenja. Dostupno je šest veličina od nominalnih 5.000 lm do više od
30.000 lm sa širinom koraka od 5000 lm.

Laka instalacija
Okretni držač od nerđajućeg čelika sa podesivim uglom postavljanja omogućava lako poravnavanje reflektora.

Vijak za pričvršćivanje osigurava poravnanje. Okretni držač daje do pet rupa za pričvršćivanje Ø13 mm za bezbednu montažu.

Različiti dodaci za montažu omogućavaju jednostavnu i bezbednu montažu gde god je to potrebno.


Zajedno sa dve kablovske uvodnice, veliki odeljak za terminale u Ex dizajnu omogućava smanjenje troškova kroz ožičenje bez dodatnih priključnih kutija.

Korišćeni Ex terminali mogu spajati ožičenje do 6 mm².
Unutrašnji i eksterni PE terminali omogućavaju skoro svaku moguću tehniku kabliranja.

Dizajnirane za dug radni vek
Visoke temperature vazduha okoline mogu podići temperaturu LED čipa u nedozvoljeni opseg. Ovo bi značajno smanjilo životni vek LED dioda. Eaton obezbeđuje dizajn kućišta sa velikim cevima za hlađenje i inovativnim dizajnom za smanjenje toplote.


Testovi obavljeni u najsurovijim uslovima ispitivanja su pokazali da je temperatura LED čipa uvek ispod kritičnih vrednosti.

Projektovani životni vek za LED (L80) je više od 60.000 h čak i na temperaturi okoline +55°C Eaton-LED drajver je posebno dizajniran za surove uslove rada u opasnim okruženjima. Prema EN 61000-4-5 elektronski uređaj mora da izdrži napon od 1 kV između L-N, pa je naš LED drajver dizajniran da izdrži 4 kV između L-N i L, N-PE.


Sve elektronske komponente sa samozagrevanjem su predimenzionisane da bi se obezbedio maksimalan period vremena bez održavanja. Drajver ima sopstveni Ex-sertifikat „q” i montiran je u posebnom Ex odeljku.
Pri, veoma malo verovatnom, kvaru drajvera, ova jedinica se može promeniti odvojeno od reflektora.

Svetlo za različite aplikacije
Uz mnoge verzije izlaznih paketa različitih lumena, različite distribucije svetlosti mogu se realizovati proizvodima PXLED serije.

kapice za sočiva širokog snopa


Široki i uski snop zraka se realizuju upotrebom specijalno dizajniranih poklopaca sa sočivima za LED diode.

kapice sočiva uskog snopa


Pored toga, asimetrične distribucije svetlosti su takođe dostupne za posebne primene.
Sa faktorom propuštanja svetlosti od više od 90% u mogućnosti smo da ponudimo efikasnost sistema veću od 110 lm/W.
Verzija od laminiranog stakla sa spoljnom plastičnom folijom, bilo u prozirnoj ili mat verziji, sprečava da bilo koji lom stakla usled pada ili udarca, omogućavajući bezbednu upotrebu u kritičnim primenama kao što su hrana i piće, hemijska i farmaceutska industrija.

1) vrednost lumena je projektovana vrednost i ne pokazuje stvarni izlaz lumena
2) CRI= Colour Rendering Index
3) CCT=Correlated Colour Temperature


 

Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me