Mikro Kontrol  kao ovlašćeni distributer OMRON-a, jednog od vodećih svetskih proizvođača opreme za industrijsku automatizaciju, pri izradi svojih rešenja i realizaciji projekata koristi najsavremenije uređaje iz njihove palete proizvoda. Zaštitne svetlosne zavese su adekvatan proizvod u cilju ispunjenja sve strožijih bezbednosnih zahteva u procesu proizvodnje i u ovom trenutku doživljavaju svojevrsnu ekspanziju. Zato je OMRON na tržište lansirao svoju najnoviju seriju svetlosnih zavesa F3SG-R, posebnih karakteristika i pametnog dizajna koji omogućava da odaberete, instalirate i održavate  svoju svetlosnu barijeru uz minimalan utrošak truda i vremena.

svetlosne

Kako bi se udovoljilo širokom spektru zahteva korisnika, nove svetlosne zavese su dostupne u dve verzije, jednostavna F3SG-RE verzija za prostu on/off detekciju i naprednija F3SG-RA pogodna za zahtevnija rešenja.
svetlosne1
Dve verzije …
Jednostavna F3SG-RE verzija, kao i naprednija F3SG-RA, ima unapred podešene konektore kako bi se smanjilo vreme ožičenja i jasne LED on/off indikatore, nudeći pouzdano i ekonomično rešenje pri jednostavnijim aplikacijama.
svetlosne2

Kako bi se zadovoljili dodatni zahtevi, kreirana je napredna F3SG-RA verzija kod koje mogu biti vezana kaskadno do tri seta kao i širok spektar dodatnih karakteristika. Pod njima se podrazumevaju višestruki modovi prigušenja i zatamljenja svetlosnih zraka, smanjenje rezolucije, kao i pre-reset funkcija koja sprečava da mašina bude restartovana dok je radnik još unutar obezbeđene zone.

svetlosne3
… različiti tipovi i visine
Obe verzije mogu doći kao tipovi za detekciju prstiju sa rezolucijom od 14mm ili za detekciju šake rezolucije od 30mm. Visina zaštite doseže i do 2080mm kod tipova za detekciju prstiju sa maksimalnim dometom do 10 m ili do 2510mm kod detekcije šake sa maksimalnim dometom do 20 m.
svetlosne4
F3SG-R svetlosne zavese dolaze sa IP67 stepenom zaštite. Definiše ih izrazito postojana konstrukcija koja eliminiše bilo kakva uvrtanja i pojednostavljuje proces postavljanja opreme. Kao dodatna pomoć pri montaži, integrisana je opcija optičke sinhronizacije uz koje je eliminisana potreba za ožičenjem između emitera i detektora.
svetlosne5

Lako rešavanje problema
Ukoliko se desi bilo kakav problem sa ovim uređajem, korisnik može jednostavno da skenira QR kod pomoću telefona ili tableta i tako dođe do internet stranice na kojoj može naći smernice za rešavanje problema. Ove informacije su dostupne na 8 jezika.


Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs

Aleksandar Dakić
Follow me