Svako novo iskustvo donosi benefite, a u FANUC-u se trudimo da ih maksimalno upotrebimo u korist naših postojećih i budućih partnera. Celu godinu smo se pripremali za jedan od najvažnijih dana, koji je kao rezultat otvaranja kancelarije FANUC-a u Srbiji označio pravce tehnološke inovacije u industriji i otvorio nove vizije za mnoge goste na području automatizacije.

10. oktobra 2019. godine smo u Novoj Pazovi u Srbiji otvorili vrata svima koji su želeli da stupe u kontakt sa našim stručnjacima, upoznaju se sa vrhunskim proizvodima i osete suštinu našeg poslovanja. Posetioci su imali sjajnu priliku da pronađu odgovarajća, namenska za sopstvene proizvodne procese, od ideje do razvoja, što znači primena automatizacije za stvaranje optimalnog okruženja u proizvodnji. Događaju je prisustvovalo oko 100 ljudi, a u pozdravnom govoru direktor FANUC-a u Srbiji, g. Tomáš Ibler se obratio posetiocima naglašavajući povezivanje i partnerstvo kroz lupu stručnjaka. Ovom prilikom se sa nekoliko reči obratio posetiocima i potpredsednik FANUC-a Europe, g. Hiroyuki Harada.

Kao vodeća kompanija u industrijskoj automatizaciji, odlučili smo se da napravimo hrabar korak ove godine u aprilu i otvorili smo novu filijalu u Srbiji, koja zbog odlične tržišne orijentacije, izuzetnog strateškog položaja i velikog naglaska na budućnosti trendova robotike i industrijske automatizacije privlači brojne nove mogućnosti za širenje potencialnih tržišta. To smo videli i u toj viziji idemo dalje zajedno sa vama – naravno, uz našu podršku.

Direktor filijale FANUC u Srbiji dao je dva razloga za otvaranje u Srbiji. Kao prvo, želeli smo da pružamo bolje usluge i podršku postojećim klijentima. Gotovo svaka druga CNC mašina instalirana na srpskom tržištu je opremljena FANUC CNC kontrolerom i, budući da su neke od njih instalirane pre mnogo godina, želeli smo da pružimo svojim klijentima brzu i lokalnu podršku.

Budući da su inženjeri za podršku i servisni inženjering putovali iz drugih zemalja, nismo bili u stanju da obezbedimo usluge istog ili sledećeg dana. Otvaranje FANUC predstavništva u Srbiji će dramatično skratiti vreme našeg odziva i biće takođe troškovno efikasnije i za FANUC i njegove klijente.

Drugi razlog je snažna vera u potencijal Srbije i očekivanje da industrijski sektor raste daleko brže nego drugde u Evropi. Poslednjih godina su bile vidljive investicije nekih velikih međunarodnih preduzeća u nova proizvodna postrojenja i predviđeno je da će se taj trend nastaviti.

Gore navedeno, zajedno sa industrijskom istorijom zemlje i prisustvom visokokvalifikovane i obrazovane radne snage, daje Srbiji odličnu početnu poziciju za brz razvoj u budućnosti i industrijski rast. Kao FANUC, želimo da budemo deo tog razvoja i pomognemo lokalnim preduzećima da postanu efikasnija i konkurentnija kroz automatizaciju njihove proizvodnje.

Uvođenje automatizacije je u porastu i, kao pametno
ulaganje na duži rok, postalo je više nego neophodno.
Za nama su brojne priče o uspehu.

O kompaniji FANUC
Kompanija FANUC je jedna od vode’ih svetskih kompanija s područja industrijske automatizacije sa širokim spektrom proizvoda: CNC upravljača, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956. godine, FANUC je bio pionir u razvoju numerički upravljanih mašina u industrijskoj automatizaciji. Sa 264 filijale FANUC-a širom sveta i više od 9.400 zaposlenih, FANUC nudi gustu prodajnu mrežu, tehničku podršku, istraživanje i razvoj, logistiku i usluge kupcima.


Više informacija: FANUC AUTOMATION d.o.o., Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova, Srbija, Tel: +381 22 215 0324, Fax: +381 22 2150 327, Mob: +381 63 1040 016, E-mail: info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

Aleksandar Dakić
Follow me