FANUC proširuje liniju CRX kolaborativnih robota

Globalni lider automatizacije sada nudi 11 varijacija modela kobota

Korporacija FANUC, vodeći svetski dobavljač CNC-a, robotike i fabričke automatizacije, predstavila je nove kolaborativne robote CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, najnovije dodatke svojoj popularnoj CRX seriji koja uključuje CRX-10iA i CRX-10iA/L kolaborativne robote. FANUC će demonstrirati svih pet CRX modela na IREKS-u (Međunarodnoj izložbi robota), 9-12. marta 2022. u Tokiju Big Sight na štandu E4-04 i na IREKS Virtual-u, 1.-18. marta 2022.

Vidimo veliku potražnju za kolaborativnim robotima na evropskom tržištu i želimo da ponudimo odgovarajuća rešenja za širok spektar primena. Naši koboti su dizajnirani da podrže svaki tip proizvođača – malih ili velikih – kako bi proširili njihove mogućnosti uz najveću pouzdanost“, rekao je Šiniči Tanzava, predsednik i izvršni direktor FANUC Europe Corporation.

Najnoviji CRX koboti dopunjuju FANUC-ovu postojeću liniju CR i CRX kobota koja sada ima ukupno 11 varijacija modela kobota za rukovanje proizvodima od 4 do 35 kg. Ovo je najobimnija linija kobota lakih za upotrebu dostupna na tržištu danas.

Predstavljanje novih kobota CRX-5iA, CRX-20iA/L i CRX-25iA, koji obezbeđuju nosivost od 5 kg, 20 kg i 25 kg, kao i maksimalni domet od 994 mm, 1418 mm i 1889 mm, respektivno, prati CRX-10iA i CRX-10iA/L kobot modele. Oba imaju nosivost od 10 kg i doseg od 1249 mm, odnosno 1418 mm. Pet CRX modela u kombinaciji sa FANUC-ovom CR serijom zelenih kobota proširuje FANUC-ovu sposobnost da pomogne većem broju kompanija koje žele da se automatizuju pomoću kobota.

CRX kolaborativni roboti: bezbedni, laki za upotrebu, pouzdani i raznovrsni

FANUC-ova linija CRX kobota je bezbedna, laka za upotrebu, pouzdana i svestrano rešenje za širok spektar primena, uključujući inspekciju, mašinsko opterećenje/istovar, pakovanje, paletizaciju, brušenje, zavarivanje i još mnogo toga. Stepen zaštite IP67 otporan na prašinu i vodu je standardan za svih pet CRX modela, tako da kupci mogu da ih koriste čak i u teškim okruženjima u fabrici. CRX koboti mogu detektovati spoljne sile u radnom prostoru, bezbedno se zaustavljajući kada stupe u kontakt sa osobom ili objektom. Ova tehnologija omogućava CRX-u da bezbedno radi sa ljudima bez potrebe za skupim čuvanjem.

Većina kobota ima lagan i kompaktan dizajn – ali FANUC CRX koboti nude mnogo više, uključujući njihovu visoku pogodnost za industrijska okruženja i bez održavanja do osam godina. Pored toga, interaktivno programiranje omogućava korisnicima da podučavaju tačke koristeći ručno navođenje ili interfejs tableta sa ikonama drag&drop. CRX se može koristiti sa standardnim napajanjem od 100V/240V, a uključuje i opremu za uštedu energije sa potrošnjom energije od oko 400 W (sa nosivosti od 25 kg). Serija podržava nekoliko FANUC-ovih naprednih funkcija uključujući iRVision i savršeno odgovara svakoj kompaniji koja želi da postigne veću efikasnost – čak i onima koje tek treba da koriste svog prvog robota.

„FANUC-ova porodica CRX nudi iste inteligentne karakteristike i pouzdanost na koje su naši kupci navikli“, rekao je Ralf Volinger, potpredsednik i generalni direktor odeljenja robota FANUC Europe. „Štaviše, njihova mala težina, lako podešavanje i intuitivan rad, čine ga odličnim za korisnike robota koji ga prvi put koriste.”

FANUC će početi da isporučuje proizvodne jedinice novog CRX-20iA/L u aprilu 2022. CRX-25iA i CRX-5iA će biti dostupni u junu 2022.

O kompaniji FANUC
Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji za CNC sisteme upravljanja, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956. godine, FANUC je pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije. Sa 271 FANUC lokacijom širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu u prodaji, tehničkoj podršci, istraživanju i razvoju, logistici i korisničkoj službi.

Pratite nas na LinkedIn-u: FANUC Serbia


Više informacija: FANUC Serbia d.o.o., Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova, Telefon: +381 22 2150324, E-mail: info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

Aleksandar Dakić
Follow me
Latest posts by Aleksandar Dakić (see all)

← Previous post

Next post →