Globalno i lokalno – naša rešenja

Pametna rešenja koja jednostavno funkcionišu – ovo je bio cilj kompanije WERMA decenijama. Kupci iz našeg regiona i širom sveta to potvrđuju svakog dana“, sa ponosom kaže generalni direktor kompanije WERMA Matijas Markvard.

Postavljamo standarde za modernu signalnu tehnologiju i definišemo njenu budućnost: naš modularni signalni toranj je industrijski standard skoro 30 godina i danas razvijamo umrežena, inteligentna sistemska rešenja za optimizaciju procesa. A „Made in Germani“ je oznaka koja nam omogućava da se samouvereno opišemo kao „Vodeći signal Evrope“.

WERMA sistemi za optimizaciju procesa

U Bernu, WERMA je predstavila rešenja koja u industriji 4.0, digitalizaciju i umrežavanje čine opipljivim, dostupnim i spremnim za praktičnu primenu. Naši bežični, inovativni sistemi za optimizaciju procesa za industriju, proizvodnju i transportnu logistiku su prvi u svetu koji povezuju mašine i radne stanice putem radio komunikacija. Ovo su jednostavna, retrofitna i gotova rešenja za smanjenje zastoja i kontrolu automatskog dopunjavanja materijalom.

Izdvajamo:

  • SmartMONITOR: Pametna alternativa sistemima za prikupljanje podataka o mašinama za proizvodne pogone
  • AndonSPEED: Jedinstveni andon sistem za optimizaciju procesa u špediciji
  • AndonWIRELESS: Slobodno konfigurabilan, profesionalni sistem „poziva-na-akciju“ za optimizaciju procesa u proizvodnji, logistici i radnim mestima sa manuelnim radom.

eSIGN – Novi benčmark za industrijsku signalizaciju

Novi eSIGN signalni toranj je iskorak i jasan znak stalnog tehnološkog napretka komapanije Werma: ovaj signalni toranj postavlja nove standarde u pogledu individualnosti i fleksibilnosti sa signalizacijom na celoj površini, robusnim industrijskim dizajnom i impresivnim karakteristikama. Jednostavno najbolji signalni toranj ikada proizveden!

eSIGN je sjajan primer signalnog tornja sa vidljivo poboljšanim performansama: više boja, više efekata i više individualnosti. Zahvaljujući modularnosti njegovih električnih komponenti u kombinaciji sa najnovijom LED tehnologijom, mogu se proizvesti različiti režimi signalizacije koristeći više boja, nivoa osvetljenosti i svetlosnih efekata – od klasičnog semafora do potpuno prilagođenih podešavanja. „Fool level“ prikazi kao i „full surface“ signali mogu se generisati sa lakoćom uz pomoć ovog signalnog tornja.

AndonWIRELESS – sistem „poziva-na-akciju“ koji se slobodno može konfigurisati

Sa novim „Andon WirelessSET“, problemi se mogu prijaviti brzo
i lako, prikazati i otkloniti na željeni način. Zahvaljujući sistemu zasnovanom na radiju sa pametnom kutijom sa dugmetom -Andon WirelessBOX – greške i poteškoće u budućnosti više neće biti rešavane vikom ili trčanjem unaokolo, već će se jednostavno signalizirati pritiskom na dugme. Ovo trajno optimizuje procese -u logistici, proizvodnji, na manuelnim radnim stanicama, mestima za kontrolu dopune materijala ili pri kontroli pristupa vratima i kapijama.

EvoSIGNAL – brz i lak put do pravog signalnog rešenja

EvoSIGNAL je jasno i modularno standardno rešenje u oblasti signalizacije. Sa ovim modularnim sistemom, pronalaženje pravog signalnog uređaja nikada nije bilo lakše: „Potrebna su samo tri koraka da se sastavi idealan proizvod za signalizaciju: Izaberite veličinu – odredite tip signalizacije – izaberite vrstu montaže – gotovo!

Ovo čini izbor lakim, a u budućnosti će eliminisati mogućnost pogrešne kupovine pri izboru odgovarajućeg signalnog rešenja“, kaže Michael Veidner, šef filijale WERMA u Švajcarskoj.

Sa tri dostupne klase veličina (Mini/Midi/Maxi) u kombinaciji sa opcijama optičke/akustične signalizacije i montažnim adapterima, novi proizvodi iz kompanije WERMA će pokriti sve oblasti primene i u budućnosti.

LED ugradna svetiljka 240 Multicolour – širom sveta u 7 boja

LED ugradna svetiljka Multicolour 240 kombinuje do sedam boja u jednoj svetiljci (crvena, žuta, zelena, bela, plava, ljubičasta i tirkizna). Svestran je i može se koristiti, na primer, za signalizaciju grešaka ili statusa na kontrolnoj tabli mašine, u kućištu mašine ili na upravljačkim ormanima. Ima visoku IP69k klasu zaštite i UL odobrenje.

Kompaktna svetiljka kombinuje veliku i svetlu osvetljenu površinu koja privlači pogled sa odličnom vidljivošću i robusnošću. Ima prečnik od 55 mm i nalazi se na odaljenosti od 46 mm od površine kada se instalira. To je čini dobrim izborom gde god postoji ograničen prostor za instalaciju.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me