RevPi Flat je novi član porodice Revolution Pi. To je inteligentni IoT gateway, zasnovan na modulu Raspberry Pi 3+ i na Linux-u. Programabilni modul koji se montira na DIN šinu, uverljiv je u realnom industrijskom okruženju, sa mnoštvom interfejsa, koji otvaraju isplativa i fleksibilno prilagodljiva rešenja, posebno zastupljena u energetskom sektoru.

RevPi Flat impresionira svojim kompaktnim i ravnim dizajnom sa dva odvojena Ethernet porta, switch-om sa 3 porta i 8 GB internom eMMC flash memorijom. Uz to, uređaj ima dva RS485 i dva USB 2.0 interfejsa, a osim analognog ulaza, opremljen je i sa po jednim digitalnim i jednim analognim izlazom. Štaviše, TPM (Trusted Platform Module) je sa svojim opsežnim sigurnosnim funkcijama integrisan u RevPi Flat i nudi zaštitu podataka, sigurne procese skladištenja, kao i zaštitu od spoljnih softverskih i hardverskih napada.

Modul podržava komunikaciju putem bežičnog M-Busa i kompatibilan je sa Bluetooth-om i WiFi-jem. Operativni sistem je prilagođeni, unapred instalirani Raspbian sa patch-om u realnom vremenu. Zahvaljujući konceptu otvorene platforme (uključujući puna root prava) RevPi Flat garantuje maksimalnu slobodu prilikom projektovanja, Pojedinačne aplikacije mogu lako da se programiraju, što omogućava realizaciju širokog spektra projekata, poput modernog, decentralizovanog sistema upravljanja energijom ili optimizacije postojećih procesa. Stoga je moguće zabeležiti vrednosti specifične za energiju, prikazati podatke relevantne za proces i upravljati matičnim podacima i evidencijama održavanja. Fotonaponske elektrane, elektrane na vetar i solarne elektrane mogu se kontrolisati i nadgledati, bez prekidanja radnog procesa.


Više informacija: UMBRA software d.o.o., Sanska 26, 11000 Beograd, Srbija, Tel./fax: +381 11 39 86 222, http://www.umbra.rs

Aleksandar Dakić
Follow me