Kompanija Elesa+Ganter redovno revidira svoju seriju normiranih elemenata i primenjuje tehničke inovacije, kao i promenljive zahteve pri korišćenju. Pneumatske stege su sada dobile nekoliko poboljšanja, što pre svega povećava njihovu izdržljivost.

Pneumatske stege predstavljaju standardne elemente za konstrukciju pričvršćivanja i ovi važni pričvrsni sistemi se već dugo nalaze u asortimanu kompanije Elesa+Ganter. Ova kategorija proizvoda je sada revidirana, prvenstveno radi optimizacije radnog veka i pouzdanosti. Najvažnije poboljšanje se odnosi na pneumatski cilindar, koji sada radi sa magnetnim klipom i ima T-žlebove na kućištu. Zahvaljujući ovom žlebu, senzori mogu mnogo lakše da se fiksiraju, a magnetni klip omogućava precizniji upit o trenutnom položaju uz novi, moderni senzor GN 3380, koji u potpunosti zamenjuje prethodne senzore. Naravno, i drugi senzori mogu takođe da se montiraju precizno u žleb.

Pneumatske stege serije GN 860 sada imaju kaljene i brušene posteljice ležaja, kao i termički obrađene klinove ležaja, što značajno smanjuje habanje. Čak i nakon više od 250.000 ciklusa, nije došlo do primetnih promena u ispitivanjima. Strukturno ojačanje kućišta od čeličnog lima smanjuje oscilacije koje podstiču habanje tokom rada, ne samo pod većim opterećenjem. Konačno, novi prigušno-nepovratni ventil u cilindru obezbeđuje usklađeno kretanje i samim tim duži radni vek klipa.

Nove pneumatske stege su dostupne u proverenim varijantama za horizontalnu GN 860 i vertikalnu GN 862 nadgradnju i ugradnju. Uz GN 862.1, kompanija Elesa+Ganter takođe ima varijantu u asortimanu koja dodatno omogućava ručnu aktivaciju.

Za velike sile stezanja, kao što su one potrebne u konstrukciji karoserije, kod linija za presovanje ili zavarivanje, kompanija Elesa+Ganter takođe nudi pneumatske potisne stege iz porodice normiranih delova GN 864.

U okviru strategije optimizacije, kompanija Elesa+Ganter je izvršila dva važna poboljšanja. Kućišta standardnih verzija više nisu brunirana, već hemijski niklovana, što dovodi do znatno veće otpornosti na koroziju. FG verzija je specijalno dizajnirana za mehanizme za zavarivanje: PTFE premaz, prepoznatljiv po zelenoj boji, sprečava prianjanje varnica i na taj način dopunjuje opciono dostupne zaštitne poklopce, koji obezbeđuju dugotrajnu funkcionalnost čak i u agresivnim radnim okruženjima.


Ako imate detaljnija pitanja posetite naši internet stranicu (www.elesa-ganter.com), tj. kontaktirajte tim Elesa+Ganter Srbija
(Aleksandar Popovic T: +381 63 650 397; M: prodaja@elesa-ganter.at)

elesa-ganter.com

Aleksandar Dakić
Follow me