Energy Control Pack (ECP), koji se smatra najnaprednijim alatom  za praćenje i upravljanje energijom u industrijskom okruženju, predstavljen je na skupu En.grids 2012. Energetski sistem (Energy Management Sistem) nije samo alat za praćenje  električnih špiceva, i za ciljanu energetiku, već je  mnogo više. INEA je poboljšala ECP proizvod, koji pripada takozvanim smart grid proizvodima. Energy Control Pack komunicira sa centralnim sistemom, koja ima ulogu virtuelne elektrane (VPP).

Ovaj centar, koji se zove KIBERnet, INEA je postavila na Elektro Ljubljana, na kome su postavljena četiri velika industrijska potrošača. Kompanija koja koristi ECP dobija priliku smanjenja sopstvenih energetskih troškova, kao i priliku da dodatne prihode sačuva u meri u kojoj je njegov ECP uparen sa KIBERnet kontroling sistemom.

Naš sistem Energy Control Pack (ECP) u isto vreme nudi automatsko upravljanje utrošene i potrebne električne ili toplotne energije, kao i mogućnost kontrole utroška svih ostalih energeneta. Inovacie,, napredna tehnologija i identifikovanje potreba tržišta su glavne stavke preduzeća INEA, što je jedan korak ispred konkurenata u oblasti smanjenja troškova za energiju u industriji. U industrijskom sektoru kako u nas tako i u širem regionu, INEA je tradicionalno poznata po pouzdanim i pristupačnim rešenjima u oblasti praćenja i smanjenja potrošnje energije.

Holding INEA je vodeće slovenačko preduzeće na području automatizacije, proizvodne informatike i energetike. Danas  INEA zapošljava preko 60 inženjera u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Makedoniji.
Kompanija INEA vam nudi celovito rešenje i studije izvodljivosti od idejnog projekta do izgradnje sistema.


Više informacija: INEA SR d.o.o., Ul. Karadjordjeva 12/217, 11300 Smederevo, Republika Srbija, Telefon: + 381 64 68 55 187 ili +381 64 190 83 57, http://www.inea.rs

 

Follow me