Mikro Kontrol je sistem integrator u oblasti industrijske automatizacije. Specijalizovani smo za inženjering i izvođenje radova u oblasti rudarstva, metalurgije, energetike, industrije, tretmana voda. Svojim korisnicima obezbeđujemo rešenja “ključ u ruke“, opremu svetskih proizvođača, tehničku podršku i raznovrsne obuke.

mk ormar

PROJEKTOVANJE, PROGRAMIRANJE, INSTALACIJA I PUŠTANJE U RAD 6kV POSTROJENJA

Prošlog meseca realizovali smo prvu fazu projekta rekonstrukcije trafo stanice ’’Drobilana 2’’ u okviru postrojenja Drobilane na istočnom polju u Kaleniću. Kao uspešan nastavak rekonstrukcije upravljanja i nadzora realizacijom DCS sistema Drobilane, projekat je obuhvatio zamenu srednjenaponskih 6kV ćelija za direktan/reverzibilan start srednjenaponskih motora transportnih traka.

U okviru planiranog remontnog zastoja izvršena je demontaža starih ćelija i uz odgovarajuća prilagođenja, realizovana je montaža novih ćelija sa parametriranjem zaštita i puštanjem u rad. Urađen je izvođački projekat, kao i izmene softvera koje su implementirane u postojećem DCS sistemu.

U nadzorno-upravljački DCS sistem Drobilane integrisana je nova oprema proizvođača SCHNEIDER ELECTRIC serije Motorpact sa zaštitama SEPAM koja preko Modbus/Profi bus adaptera komunicira sa postojećim Siemens DCS PCS7 sistemom.

Isporučena tehnička rešenja obezbeđuju unapređenje i poboljšanje proizvodnje, uštedu energije, kao i pouzdanost i bezbednost u radu.


Više informacija: Mikro Kontrol, Vase Pelagića 30, 11000 Beograd, SRBIJA, Tel.:  +381 11 3699-080, http://www.mikrokontrol.rs

Follow me