Nagrađivana Vision serija Unitronics kontrolera dobila je najnovijeg člana – Vision430™.  Ovaj 4,3″ kolor tač ekran idealan je za svaku primenu gde je potreban kompaktan PLC sa objedinjenim I/O-ovima. Ekran ima 5 funkcijskih tastera i nalazi se u kućištu sa IP66/IP65/NEMA4X zaštom – te je idealan za farmaceutsku i prehrambenu industriju.
Vision430Svaki od Vision430™modela nudi jedinstvene I/O konfiguracije koje uključuju digitalne, high-speed i analogne I/O, uključujući PT100/termopar i merenje težine/pritiska. Proširenje I/O se može izvesti lokalno ili udaljeno do 1000 metara, što Vision430™ čini ekonomičnim rešenjem za aplikacije sa do 512 I/O-ova.

Među moćnim funkcijama su i 24 auto-podesive PID sprege za kontrolu temperature, nivoa ili temperature. Za brze odzive, koji su recimo potrebni kod mašina za pakovanje, Vision430™modeli podržavaju vremenski i trenutni interapt.

Svi podaci sa kontrolera se mogu snimiti na mikro-SD karticu, što olakšava back-up i kloniranje kompletnog PLC-a.

Komunikacione opcije pokrivaju Ethernet, mobilnu telefoniju i industrijske protokole kao što su MODBUS, DF1 slave, BACnet, J1939, CANopen i mnogi drugi. Jedinici se može pristupiti i direktno kroz mini-USB port za programiranje, ali i udaljeno korišćenjem GPRS/GSM/CDMA i drugim IP mrežama za akviziciju podataka i preuzimanje programa.

Opcije ekrana su beskrajne, sa preko 1024 izgleda ekrana koje može kreirati korisnik i smestiti u 12 MB memorije za slike i 1 MB memorije za fontove.

Proizvođačima mašina u koje je se ugrađuju ovi PLC-ovi uveliko je olakšan rad intuitivnim i all-in-ove VisiLogic softverom koji omogućava brzu konfiguraciju hardvera, i programiranje PLC-a i HMI-a. VisiLogic poseduje celu biblioteku sa Drag & Drop funkcionalnim blokovina za kompleksne automatizacione kontrolne zadatke, o što je PID i veliku besplatnu biblioteku kolor slika sa temom industrije.

Svaki PLC prati i besplatan softver – programsko okruženje za PLC & HMI i besplatna tehnička podrška.

Izdvajamo:

  • 4,3″ ekran osetljiv na dodir (480×272)
  • 5 programabilnih tastera
  • Mnoštvo I/O opcija na ploči
  • Mnoštvo opcionih komunikacionih modula

Više informacija: Tipteh d.o.o., Toplice Milana 14A, 11000 Beograd, 011 2892 250, 011 30 18 326, http://www.tipteh.rs

Aleksandar Dakić
Follow me