Na predstojećem hanoverskom sajmu tehnike, kompanija Festo predstavlja revolucionarni inženjerski alat „Handling Guide Online“.  Ovaj sistem omogućava da u tri koraka izaberete hendling sistem koji je u skladu sa potrebama vaše aplikacije, skraćujući vreme konfigurisanja sa nekoliko nedelja, na 20 minuta a vreme isporuke sa dva meseca na svega dve nedelje.  Novi sistem možete naručiti korišćenjem inteligentne i intuitivne Festo platforme za konfiguraciju i naručivanje: „Handling Guide Online“ – koja je integrisana u online Festo katalog proizvoda.

Handling

Festo „Handling Guide Online“ omogućava  pravovremenu isporuku  standardnih sistema za rukovanje uključujući CAD model uz pomoć par klikova u periodu od 20 minuta. Pojedinačni koraci,  ukljičujući CAD dizajn, za šta je u prošlosti bilo potrebno 10 do 15 dana, su skraćeni na revolucionarnih 20 minuta korišćenjem Festo platforme „Handling Guide Online“.

Kraće vreme do tržišta
„Handling Guide Online“ otvara potpuno nove horizonte standardizovanim sistemima za rukovanje. On revolucionarno skraćuje vreme sklapanja i isporuke. Novom standardizovanom proizvodu potrebno je kraće vreme za setovanje parametara i puštanje u rad. Proizvođači mašina i opreme stoga mogu skratiti vreme do izlaska na tržište za revolucionarnih 70% u odnosu na integrisane sisteme za rukovanje na tržištu.
Zahvaljujući potpuno novom inženjerskom alatu, dizajneri troše minimalno vremena i mogu biti kreativniji prilikom planiranja i projektovanja procesa važnih za funkcionisanje svojih kompanija na kojima su angažovani. Pretraživanje po katalogu, zamorno davanje ponuda, naručivanje pojedinih proizvoda i složena individualna rešenja sistema za rukovanje su sada prošlost.

Intuitivan softver
Veliki deo inženjerskih troškova je eliminisan i nije više neophodno detaljno poznavanja proizvoda. Intuitivan softver sa struktuiranom pretragom podataka osigurava pouzdan izbor odgovarajućih komponenti modularnog sistema za rukovanje.

Tri koraka do pravog sistema za rukovanje
Samo tri koraka su dovoljna da bi se sistem potpuno konfigurisao. U toku prvog koraka, inženjeri selektuju željeni tip sistema za rukovanje i unose podatke značajne za aplikaciju u Festo „Handling Guide Online“. Alat sam proračunava adekvatni sistem za rukovanje.

Screen1_EN

U drugom koraku inženjer odabira, od ponuđenih, sistem koji mu najviše odgovara. Dokumentacija i pravilno konfigurisani CAD model se istog trenutka mogu preuzeti sa interneta u većem broju različitih formata kako bi korisnik mogao da ih upotrebi u sopstvenom dizajnu. U trećem koraku, inženjer konfiguriše odabrani sistem u skladu sa dodatnim opcijama i njegovim potrebama.

Screen3_EN

Odabrani sistem za rukovanje se prebacuje u internet korpu za kupovinu. Funkcija korpe će biti omogućena u drugom kvartalu 2015. godine. Finalni klik šalje narudžbinu kompaniji Festo. Festo eksperti za sisteme za rukovanje isporučuju sistem spreman za instalaciju uključujući i dokumentaciju u skladu sa EC Machinery Directive u ekstremno kratkom vremenskom periodu.

Screen2_EN

Individualno razvijen
Pored fleksibilnih standardnih proizvoda, Festo takođe razvija sisteme za rukovanje potpuno bazirane na individualnim, industrijski specifičnim zahtevima, na primer za potpuno slobodno definisanim geometrijama osa kako bi se obezbedio kraći radni ciklus ili da bi se integrisao u mašine uz minimalno zauzeće prostora – uključujući perfektno uparena individualna rešenja za hvatanje, rotaciono kretanje i vakuum, kao i inteligentne kompaktne kamere za inspekciju kvaliteta proizvoda i nadgledanje trake konvejera. Ukoliko sistem koji je predložio „Handling Guide Online“ ne zadovoljava u potpunosti specifične zahteve, inženjer može klikom miša, jednostavnim prosleđivanjem unešenih podataka u vezi aplikacije ekspertima za rukovanje kompanije Festo dobiti zasebnu ponudu u skladu sa individualnim potrebama.

Uparivanje upravljačkog paketa
Adaptabilni upravljački paket povezuje sistem za rukovanje sa glavnim upravljačkim sistemom korisnika u jedinstveni sistem. Upravljački paket CMCA je dostupan posebno za svaki visoko dinamični sistem za rukovanje. Ovaj standardizovan, decentralizovan upravljački paket se integriše u upravljački ormar ili na samu montažnu ploču uređaja. On osigurava ekstremno lako puštanje u rad i visoku pouzdanost.


Više informacija: Festo Beograd, Omladinskih brigada 90v, 11070 Beograd, Tel: +381 11 7853 900 , e-mail:info@festo.rs, http://www.festo.rs

Aleksandar D.
Follow me