Helmut Šmid preuzima kormilo u kompaniji AGILOX

AGILOX ima nove funkcionere u najvišem rukovodstvu. Helmut Šmid preuzima funkciju generalnog direktora u januaru 2022, kao naslednik prethodnog generalnog direktora Franca Humera. Šmid će nastaviti trenutnu strategiju proizvođača AMR-a da proširi svoj udeo na globalnom tržištu. Kao jedini generalni direktor AGILOX-a, on takođe dodaje tri nova ovlašćena potpisnika menadžerskom timu, Jozefa Bauman-Rota, Klausa Puhera i Roberta Majera.

Helmut Šmid, koji je godinama bio na čelu lidera na tržištu kobota, kompanije Universal Robots, za Nemačku i Zapadnu Evropu, sada preuzima funkciju generalnog direktora AGILOX-a. Sa Šmidom, internacionalno iskusnim generalnim direktorom i entuzijastom robotike, kompanija nastavlja svoj put daljeg širenja. Na svom prethodnom radnom mestu, Šmid je bio generalni direktor nemačkog kobot pionira, kompanije Franka Emika GmbH u Minhenu.

Novo vođstvo za AGILOX
Helmut Šmid je specijalista za strategije rasta, razvoj poslovanja, upravljanje promenama, internacionalizaciju, prodaju i marketing. U svojoj dugoj karijeri, već je osnovao nekoliko kompanija, profitabilno upravljao njima i, posebno, implementirao skalabilne poslovne modele, često razvijajući nove prodajne procese i strukture i ciljano implementirajući nove strategije izlaska na tržište. Ovaj diplomirani inženjer aeronautike je takođe stekao ime kao suosnivač Nemačkog udruženja za robotiku i kompanije Robotics Ventures GmbH. Sada, novi izvršni direktor AGILOX-a želi da podstakne dalji razvoj kompanije i internacionalizuje je. „AGILOX je brend sa jakom bazom i jednako visokim tržišnim potencijalom. Radujem se što ću svojim iskustvom doprineti kompaniji kako bih nastavio da je profitabilno razvijam i trajno pozicioniram na tržištu“, kaže Šmid.

Kao stručnjak u segmentu robotike, Helmut Šmid donosi bogato industrijsko iskustvo kako bi AGILOX-u pružio značajan podsticaj za dalji razvoj.

Tranzicija bez problema
„Sa svojim dugogodišnjim iskustvom u okruženju robotike, Helmut Šmid donosi detaljnu tehničku i menadžersku ekspertizu, a sada kao izvršni direktor AGILOX-a, može dalje da razvija kompaniju sa njene odlične početne pozicije i podrži naš planirani rast sa ciljem da postaje vodeći svetski AMR provajder“, rekao je dr Torsten Dipel, generalni direktor Carlile grupe, koja je uključena kao ključni partner AGILOX-a od juna 2021. Danijel Hajder, generalni direktor kompanije Raiffeisen Invest Holding GmbH & Co KG, takođe ističe međunarodno iskustvo u industriji kod novog izvršnog direktora: „Veoma smo zadovoljni što tako renomirani stručnjak za robotiku veruje AGILOX-u. Sa Helmutom Šmidom kao našim novim izvršnim direktorom, nastavljamo težnju za dinamičnim rastom na međunarodnom nivou.“ Prethodni izvršni direktor kompanije, Franc Humer, takođe je zadovoljan novim top menadžerom: „Za nas kao osnivače bilo je posebno važno da novi izvršni direktor nastavi uspešno uspostavljenu strategiju AGILOX-a za budućnost, istovremeno unapređujući DNK našeg brenda. U Helmutu Šmidu, AGILOX dobija generalnog direktora koji će progresivno razvijati kompaniju i držati nas na pravom putu za budućnost.“ Šmid se takođe raduje novom izazovu: „Radujem se što ću nastaviti sa dobrim pripremnim radom sa celim timom i od sada postati doprinosilac priči o uspehu AGILOX-a. Internacionalizacija i dalje širenje sedišta u Nojkirhenu kod Lambaha su samo neke od glavnih tema kojima ću se baviti“. Franc Humer se pridružuje odboru AGILOX-a kao izvršni predsednik i pripremiće sledeće strateške korake kompanije, posebno u oblasti razvoja i organizacije proizvoda u SAD. Dirk Erlaher se seli u Kinu i izgradiće azijsko tržište iz Šangaja.

Kao novi izvršni direktor AGILOX-a, Helmut Šmid želi da pokrene internacionalizaciju AGILOX-a.

Kompanija AGILOX Company
Od 2009. godine, AGILOX predstavlja inteligentna automatizovana vođena vozila sa dodatnom vrednošću koja ispunjavaju najviše kriterijume kvaliteta. Cilj kompanije, specijaliste za intralogističke robote, je da omogući kupcima da fleksibilno dizajniraju svoju intralogistiku uz pomoć svojih proizvoda. Da bi to uradio, razvio je AMR paletu sa najvećom sposobnošću manevrisanja industriji, AGILOX ONE. U 2021. godini, kompanija je dodala autonomni viljuškar sa ravnotežom, AGILOX OCF u svoj portfelj proizvoda. Intralogistički roboti su razvijeni i proizvedeni isključivo u sedištu kompanije u Austriji, koja trenutno zapošljava oko 100 ljudi.

https://www.agilox.net


O AGILOX-u
AGILOX je jedan od najbrže rastućih proizvođača za inovativna napredna rešenja za rukovanje materijalima. Njegovi autonomni mobilni roboti (AMR) koriste veoma sofisticirani operativni sistem ‘X-Swarm Intelligence’ za navigaciju skladištima i proizvodnim pogonima za isporuku paleta i zaliha bez potrebe za centralizovanim sistemom upravljanja flotom. To dovodi do jedinstvenih prednosti koje koriste AGILOX klijentima.

Autonomni i samonavođeni roboti su pravi timski igrači koji trajno, nezavisno i proaktivno optimizuju svoje rute u realnom vremenu u celoj floti. Lakoća korišćenja i skalabilnost su u temeljima ideje AGILOX-a: sistem omogućava korisniku da doda nove AMR-ove i prilagodi tok rada individualnim zahtevima korisnika u jednostavnom procesu. Da bi se to postiglo, sve mehaničke komponente, elektrotehnika, kao i celokupno softversko rešenje se razvijaju u kompaniji.

Sa sedištem u Austriji, AGILOX je 2009. Godine osnovala grupa vizionarskih inženjera sa jedinim ciljem, da revolucioniše svet autonomnih mobilnih robota. AGILOX je pravi globalni igrač koji opslužuje kupce u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Sedište u SAD je u Atlanti, Džordžija.

Ovo je Agilna Inteligentna Logistika – www.agilox.net


AGILOX Services GmbH
Gewerbepark 3 | AT-4671 Neukirchen bei Lambach
LAUCHER Verena-Sophia
Phone : +43 676 842 163 264
verena-sophia.laucher@agilox.net


Foto veza: www.agilox.net/presse Vlasnik: © AGILOX
Prava upotrebe: Slika/e su besplatne za novinarsku upotrebu u svrhu izveštavanja

Aleksandar Dakić
Follow me