Eaton je objavio novi vodič koji će poslovnim korisnicima pomoći da razrade efikasnije strategije upravljanja energijom kojima će delotvornije odgovoriti na zahteve savremenih IT arhitektura. Najnoviji vodič ove kompanije za upravljanje energijom sadrži smernice kojima IT stručnjaci treba da se rukovode pri optimizovanju energetske infrastrukture da bi ostvarili viši stepen efikasnosti i kontinuiteta poslovanja.

’’Skalabilne, fleksibilne i kompatibilne IT infrastrukture sve više postaju norma, a time i uloga upravljanja energijom postaje sve važnija”, komentariše Kristof Žame, rukovodilac tima za proizvode u Eatonu. „U današnjim IT okruženjima visoke raspoloživosti, troškovi prekida rada mogu prosečno iznositi 6000 evra po satu u malim preduzećima, dok u srednje velikim preduzećima taj broj raste do vrtoglavih 66.000 evra po satu. Uvođenjem robusne strategije upravljanja energijom, kompanije mogu zaštititi svoje poslovanje i bezbedno istražiti mnoge prednosti koje nude savremene fleksibilne IT infrastrukture.“

Da bi stvorili kohezivnu i efikasnu strategiju upravljanja energijom, IT menadžeri moraju odabrati uređaje za napajanje i softverske i servisne alate koji će se u kombinaciji uklopiti u otporno dugoročno rešenje, uz istovremeno zadržavanje sposobnosti pouzdanog samostalnog funkcionisanja. U skladu s tim, novi vodič nudi stručne savete o ključnim aspektima koji se odnose na zaštitu, distribuciju, organizaciju, upravljanje i održavanje u okviru energetske infrastrukture. Usredsređujući se na ovih pet ključnih područja, osigurava se pažljivo razmatranje svih pojedinačnih komponenata u lancu energije, potrebnih za postizanje optimalne efikasnosti, bezbednosti i kontinuiteta poslovanja. Obuhvaćene teme uključuju besprekidno napajanje (UPS), baterije, ormarske jedinice za distribuciju energije, softver za upravljanje energijom i ormare.

U vodiču se takođe razmatraju ključne uloge koje u osiguravanju pouzdanosti opreme na dugi i kratki rok imaju održavanje i servisiranje. Istražuje se i kako softver za upravljanje energijom spreman za virtuelizaciju može omogućiti organizacijama da ostvare punu prednost od svojih virtuelizovanih IT aplikacija.

Za preuzimanje novog Eatonovog vodiča za upravljanje energijom, posetite: www.eaton.eu/optimizedpower

Aleksandar Dakić
Follow me