FANUC Serbia je u 19. i 20.oktobra otvorio svoja vrata, a u ime kompanije Luka Jovanović je održao generalni prezentaciju i predstavio najnovija dostignuća u oblasti industrijske automatizacije CNC mašina, robota i proizvodnih mašina.

Nakon ove sledila je prezentacija MT-LINKi PC softvera prilikom koje je Robert Klačak objasnio način na koji on povezuje mašine u fabrici prikupljanjem, upravljanjem i čineći da različite informacije o mašinama budu vidljive. Ne samo da može povezati mašine sa FANUC CNC -ovima, već i sa drugim perifernim uređajima (poput PLC-a, senzora, itd.) Osim toga, doprinosi da mašine budu IoT spremne.

U showroom-u prikazan je ROBODRILL, kao i nova mašina ROBOCUT α-C400iC koji zahvaljujući brojnim revolucionarnim napretcima nudi još veći nivo pouzdanosti, brzine sečenja, završne obrade površine i dimenzionu preciznosti. Obradni komadi mogu biti dimenzija do 1050 x 775 x 400 mm po X, Y i Z osi, sa maksimalnom težinom od 1000 kg.

Tu je bio i novi CRX-10 iA/L kolaborativni robot koji može rukovati sa opterećenjem do 10 kg i ima doseg od 1.249 mm, koji je savršeno rešenje za proizvođače sa malo ili nimalo iskustva u robotizaciji.

Najzad predstavljena je i robotska ćelija namenjena školama i univerzitetima. Ovaj edukativni paket je baziran na 6-osnoj mehaničkoj jedinici ER-4iA, sa maksimalnom nosivošću od 4 kg i dosegom od 550 mm.

U kompletu su još i R-30iB Mate Plus kontroler, iPendant sa tač skrinom, IRVision integrisani vid i softver čineći paket spremnim za IoT u skladu sa zahtevima Industrije 4.0.

O kompaniji FANUC
FANUC je jedan od lidera na području industrijske automatizacije CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956, FANUC je pionir u razvoju numeričkog upravljanja mašinama u oblasti automatizacije. Sa 264 filijale širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC se može pohvaliti gustom mrežom prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke službe.


Više informacija: FANUC Serbia d.o.o., Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova, Telefon: +381 22 2150324, E-mail: info@fanuc.rs, www.fanuc.rs

Aleksandar Dakić
Follow me