M.D. Micro Detectors S.p.A. od 1971. dizajnira i proizvodi veliki broj raličitih industrijskih senzora. M.D. Micro Detectors obiluje tradicijom, ljudima, profesionalnim i materijalni resursima, i time širom sveta je poznat po tehnologiji, kvalitetu, pouzdanosti, kontinuitetu, uslugama i inovativnosti.

Kao i mnogi uspešni biznisi u našem regionu, i M.D. Micro Detectors je rođen u garaži prateći inspiraciju učitelja fizike na Tehničkom institutu u Modeni i neprekidno je razvijan tokom godina, sve do današnjih dana. Grad Modena je lociran u dolini motora (veliki brendovi kao što su Ferrari, Maserati, Pagani, De Tomaso su takođe započeti i razvijeni na ovoj teritoriji), koja je veoma inspirativno područje za razvoj preduzeća. Modena je deo Emilia Romagna i severo-istočnoj Italiji, koja je jedna od najnaprednijih prostora u svetskim okvirima po pitanju industrijalizacije, radne kulture i kvaliteta života.

Da bi bolje shvatili naš tehnološki nivo, treba samo pomisliti da je MD, na primer, prva fabrika koja je proizvela fotoelektrični senzor sa M18 telom, što je posle postalo i industrijski standard, kao i različiti tipovi prostornih senzora.

Tehnologija, kvalitet i pouzdanost naših proizvoda, kao i orijentacija ka kupcima, bili su uvek glavni pokretači strategije kompanije.

Naša ponuda proizvoda se sastoji od:

  • fotoelektričnih senzora,
  • blizinskih senzora,
  • ultrasoničnih senzora,
  • prostornih senzora,
  • bezbedonosnih uređaja,
  • dodataka.

M.D. Micro Detectors takođe može da ponudi i realizuje prilagođenje proizvoda iz kataloga, bazirano na specifičnim potrebama kupaca, kao i da razvije i realizuje inovativna rešenja za industrijske aplikacije korišćenjen sopstvene tehnologije.

Svi procesi dizajna i proizvodnje su zasnovani na Lean Thinking principima i stalno se nadziru, dok su svi proizvodi testirani dva puta.

Kvalitet M.D. Micro Detectors je potvrđena mnogim sertifikatima koje je naša kompanija dobila u toku godina: sistem je ISO 9001:2008 a mnogi proizvodi su CE, ATEX, cULus, Diversey, TÜV amd ECOLAB sertifikovani. Naši proizvodi namenjeni za prehrambenu industriju i rad u tečkim uslovima rada su u skladu sa IP69K parametrima zaštite.

Od 1990. mi smo smešteni u prostranoj fabrici od 6,.733 m2 u ulici Santa Caterina 235 u Modeni. Naše rukovodstvo sada kompletno rukovodi industrijskim procesom (od razvoja proizvoda do isporuke kupcima) kao i svim aktivnostima u fabrici.

Uvereni smo važnost unutrašnje kompetencije i kontrole svih procesa, kao i proizvodnje i tehnologija. Verujemo da je italijanski karakter naše proizvodnje i tehnologija blago nemerljive vrednosti za naše kupce i sve zainteresovane.


Više informacija: Fox Electronics d.o.o., Maksima Gorkog 56/L4, 11118 Beograd, tel: 011/2415 393 ,  http://www.fox.rs

Aleksandar Dakić
Follow me