Payoneer Inc., globalna platforma za plaćanje i podršku trgovini koja pomaže rast miliona digitanih firmi širom sveta, i FTAC Olympus Acquisition Corp. (NASDAQ:FTOCU), kompanija koja se bavi preuzimanjima u posebne svrhe, objavile su da su sklopile završni sporazum i plan reorganizacije. Po završetku reorganizacije, novoformirana holding kompanija će biti preimenovana u Payoneer Global Inc. i kombinovana kompanija će poslovati kao Payoneer, američko javno akcionarsko društvo. Prema trenutnim procenama, očekuje se da vrednost ove kompanije dostigne oko 3,3 milijardi dolara.

Menadžerski tim Payoneera će nastaviti da vodi kompaniju. Payoneer podržavaju investicije kompanija TCV, Susquehanna Growth Equity (SGE), Viola Ventures, Wellington Management, Nyca Partners, Temasek i drugih.

Misija Payoneera je da demokratizuje pristup finansijskim uslugama i podstiče rast digitalnih firmi svih veličina iz celog sveta. Payoneer je osnovan sa idejom da tehnologija i internet transformišu trgovinu i omogućavaju svima na svakom mestu da razvijaju i proširuju digitalno poslovanje. U proteklih 15 godina Payoneer je razvio širok ekosistem koji povezuje tržišta, prodavce, frilensere, gig radnike, proizvođače, banke, dobavljače, kupce i druge u jednu integrisanu globalnu platformu. Payoneerova bezbedna, regulisana platforma nudi globalni, viševalutni račun firmama svih veličina koja im omogućava da plaćaju i budu plaćeni na globalnom nivou isto tako lako kao na lokalnom.

Oslanjajući se na relevantan brend koji uvažavaju i kome veruju firme širom sveta, Payoneer je proširio svoje usluge u cilju osnaživanja rasta firmi na globalnom nivou. Payoneer usluge obuhvataju: tržišna plaćanja, B2B izlazne/ulazne račune, trgovačke usluge, obrtni kapital i rizik i usklađenost.

Tehnologija menja trgovinu na globalnom nivou, uklanja granice i omogućava preduzetnicima iz celog sveta da razvijaju digitalno poslovanje, izjavio je Skot Galit, generalni direktor Payoneera. Ovaj nov način poslovanja zahteva globalnu finansijsku platformu napravljenu za digitalno doba. Payoneerova specijalizovana platforma obezbeđuje globalnu povezanost sa lokalizovanim kapacitetima, koja se zasniva na čvrstoj i skalabilnoj infrastrukturi kad je reč o usklađenosti, riziku i regulativi. Izuzetno nam je drago što nam je data ova mogućnost i verujemo da naša vodeća globalna platforma, brend, asortiman proizvoda i mreža stvaraju značajne i održive konkurentske prednosti i da će naša višedimenzionalna strategija rasta dati dobre rezultate u narednim godinama. Isto tako nam je drago što ćemo ući u partnerstvo sa Betsi Koen i FTOC timom i sigurni smo da ćemo kao javna kompanija imati koristi od njihove velike stručnosti.

Payoneer predvodi ubrzan globalni prelazak na digitalnu trgovinu u svim sektorima. Njegova inovativna i jedinstvena visokotehnološka platforma koja je u stalnom kontaktu sa korisnicima stavlja Payoneer u epicentar nekih od najznačajnih i trajnih trendova na kojima se zasniva današnja globalna trgovina. Njegova dokazana sposobnost da podstiče sveobuhvatan rast elektronske trgovine kroz digitalizaciju B2B plaćanja, globalnu infrastrukturu rizika i usklađivanja i omogućavanje MSP da ubrzano rastu i da se razvijaju jeste ono po čemu se Payoneer izdvaja. Jako sam srećna zbog ove transakcije koja će ovom talentovanom timu omogućiti da ubrza svoju strategiju rasta i nastavi da demokratizuje pristup globalnoj trgovini, izjavila je Betsi Z. Koen, predsednica Upravnog odbora FTAC Olympus Acquisition Corp.

Cela verzija saopštenja za medije je dostupna na sledećem linku: https://www.payoneer.com/about/media-center/payoneer-to-go-public/#

O kompaniji Payoneer

Misija Payoneera je da osnaži firme da idu korak dalje – preko granica, ograničenja i očekivanja. U današnjem digitalnom svetu, Payoneer daje mogućnost preduzetnicima i kompanijama da, bez obzira gde se nalaze, zahvaljujući novim ekonomskim mogućnostima, obavljaju transakcije na globalnom nivou podjenako jednostavno kao i na lokalnom.

Payoneerova digitalna platforma pojednostavljuje globalnu trgovinu za milione malih preduzeća, prodavnica i kompanija iz 400 zemalja i teritorija. Zahvaljujući snažnoj tehnologiji, usklađenosti, poslovanju i bankarskoj infrastrukturi, Payoneer vrši čitav niz usluga među kojima su prekogranična plaćanja, obrtni kapital, poreska rešenja, trgovinske usluge i upravljanje rizikom. Podsticanjem rasta klijenata od preduzetnika u usponu na tržištima u razvoju do vodećih svetskih digitalnih brendova kao što su Airbnb, Amazon, Google i Upwork, Payoneer čini globalnu trgovinu lakom i bezbednom. Osnovan 2005. godine, Payoneer je profitabilan i ima lokalne timove širom sveta.Payoneer – jedan svet, jedna platforma, beskrajne mogućnosti.

www.payoneer.com

Aleksandar Dakić
Follow me