EMTelektro inženjering d.o.o. za potrebe investitora GOLD-MG d.o.o. u mjestu Novo Selo nedaleko od Šamca izvodi projekat automatizacije novoizgrađenog postrojenja za proizvodnju biogasa „BUFFALO ENERGY GOLD –MG”.

emt1
„BUFFALO ENERGY GOLD – MG” je prvo postrojenje za proizvodnju biogasa u regiji i predstavlja nastavak projekta “Navodnjavanje oranica” koje je za potrebe GOLD-MG d.o.o. takođe realizovao EMTelektro Inženjering d.o.o. tokom 2011. godine.

emt2
Osnovna djelatnost firme GOLD-MG d.o.o. je uzgoj stoke i proizvodnja stočne hrane. Realizacijom ova dva projekta proizvodni proces će biti upotpunjen, povećana efikasnost i stepen iskorištenja sirovina i ostvareno značajno smanjenje troškova.

emt3
Postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije ima kapacitet od čak 1MW. Ukupna instalisana snaga elektromotornih pogona prelazi 250 kW, od čega je preko 70% pogonjeno preko frekventnih regulatora ili softstartera, čime je povećana efikasnost postrojenja. U okviru projekta, realizovana je i transformatorska stanica ukupne snage 1250 kVA.

emt4
Upravljački sistem je smešten u samostojeće upravljačke ormare i postrojenjem upravlja Siemensov PLC iz serije S7-300. Svi komandni i mjerni signali su uvezani u SCADA sistem, pomoću koga operater u komandnoj sobi ima potpuni pregled cjelokupnog sistema.

Firma EMTelektro inženjering d.o.o. Brčko osnovana je 2009. godine. Zapošljava 13 radnika od čega je 6 inženjera elektrotehnike sa velikim iskustvom kako u oblasti energetike, mašinstva i automatike, tako i u oblasti telemetrije i aplikacija za nadzor, poput SCADA sistema.
Oblasti u kojima smo prisutni na domaćem i stranom tržištu su:
–    Automatizacija
–    Pumpni sistemi
–    Procesna oprema

emt6
Djelatnosti EMTelektro Inženjering d.o.o. su: prodaja, proizvodnja, projektovanje i servis. Bavimo se projektovanjem u oblasti elektromotornih pogona, proizvodimo upravljačke ormare i hidrostanice, prodajemo gotova rešenja ali i komponente.

emt5
Naši strateški parteri su: KSB, Danfoss i Siemens. Njihovo povjerenje je svojevrsno priznanje za uloženi trud u prethodnom periodu.

Trudimo se imati realne ambicije u poslu, a firmu voditi na zadovoljstvo svih.


Više informacija: EMTelektro, Semberska br. 35, 76100 Brčko Distrikt, Tel:049/236251, Fax:049/236252, http://www.emtelektro.ba

Aleksandar D.
Follow me