Ukoliko pokreti treba da budu precizni, tihi i dinamični, onda su neophodne vođice sa točkićima. Za posebne primene, kompanija Elesa+Ganter je prenela svoj modularni sistem na nerđajući čelik.

Vođica sa točkićima nije samo vođica sa točkićima – iako na prvi pogled tako deluje. Već i drugi pogled otkriva razlike, koje su pretežno u srži proizvoda, a ne toliko u detaljima. Zbog toga, kompanija Elesa+Ganter nudi nekoliko serija modela.

Dodata je verzija od nerđajućeg metala u dve najznačajnije visine klizne šine, 30 i 45 milimetara. Klizne šine se sastoje iz pojedinačnih komponenti koje savršeno odgovaraju jedne drugima: kliznih šina GN 2492, odgovarajućih vođica za točkiće GN 2494 i skidača od termoplastičnog poliuretana (TPU) i pojedinačnih točkića sa tri različita tipa bušenja.

Klizna šina koja je napravljena postupkom sa valjcima je izuzetno stabilna i može se montirati sa uobičajenom slikom bušenja – a sve to sa dužinom šine od 2480 milimetara. Kompaktne vođice sa točkićima klize u šini u obliku slova C, a na srednjem točkiću se može podesiti vertikalni zazor, kao što je i uobičajeno kod proizvoda kompanije Elesa+Ganter. Kuglični ležajevi za točkiće su zaptiveni, podmazani za ukupan radni vek i u skladu su sa FDA – što se vidi po plavim zaptivačima. Tako se vođice sa točkićima mogu koristiti u korozivnom okruženu kao i na mestima gde se moraju poštovati stroga higijenska pravila.

Vođice sa točkićima serije GN 2422 se mogu takođe individualno montirati.
GN 2422 klizne šine u obliku slova C su dostupne u četiri visine i izrađene su od pocinkovanog, kaljenog i brušenog čelika koji se ne deformiše.

Odgovarajuće vođice sa točkićima GN 2424 su dostupne u tri verzije sa podesivim srednjim točkićem, pri čemu su točkići i skidači dostupni i pojedinačno. Kada ih montirate na vođicu sa točkićima, skidači pri svakom pokretu sklanjaju nečistoću iz kliznih šina i tako održavaju lak rad.

Pored vođica sa točkićima koje su razvijene za visoke zahteve, kompanija Elesa+Ganter u asortimanu naravno ima i jednostavnije varijante, koje su pogodne za standardne primene. GN 1490 se nudi u dve visine kao kompletni set koji se sastoji iz šine i vođice – od pocinkovanog čelika ili nerđajućeg čelika. Zahvaljujući blagoj prekomernoj veličini točkića, kola se kreću u C-profilima bez zazora, mirno i precizno. Tome doprinose i ležajevi koji su trajno podmazani i zaptiveni od prašine.

Sa ove tri serije, kompanija Elesa+Ganter nudi rešenja koja odgovaraju svim zahtevima za kvalitet i troškove.


Ako imate detaljnija pitanja posetite našu internet stranicu (www.elesa-ganter.com), tj. kontaktirajte tim Elesa+Ganter Srbija
(Aleksandar Popovic T: +381 63 650 397; M: prodaja@elesa-ganter.at)

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)