Predstavljamo vam pumpu koja je u upotrebi od davne 1988. godine i koja i dalje svakodnevno održava proces proizvodnje krem sireva!

image description

Proizvedena u julu davne 1988. godine, pumpa pod tadašnjom oznakom SINE PUMP, i dalje neprekidno radi. Iz razgovora sa vlasnikom saznali smo da su brojne druge pumpe unutar pogona odavno prestale sa radom, dok je na ovoj pumpi zamenjen samo zaptivni element. Objašnjeno nam je da su za svaki deo opreme u pogonu propisane tačno određene tehnološke karakteristike koje moraju biti zadovoljene. Jedino je ova pumpa, bez obzira na godište i upotrebu, zadržala propisane osobine. Iako proizvedena pre punih 30 godina, ona i dalje nesmetano radi punih 264 dana u godini bez pada u performansama i to je i glavni razlog zašto se o njenoj zameni još ne razmišlja.

Vlasnik posebno ističe da ona ne samo da odoleva i prkosi vremenu, već njena konstrukcija obezbeđuje jednostavno redovno mašinsko pranje.

Bez zastoja, bez prekida u proizvodnji, a sa postizanjem željenog kvaliteta finalnog proizvoda, zadovoljni vlasnik pogona u kojem se nalazi pumpa navodi da kada dođe vreme za njenu zamenu, jedina pumpa koja može doći na njeno mesto jeste neka iz nova generacija MasoSine.

Radni vek ove pumpe potvrđuje kvalitet i pouzdanost MasoSine proizvoda.

MasoSine Certa danas
Najnoviji MasoSine familija koja je naslednik Sine Pump linije, je Certa model i njega odlikuje smanjeni broj delova u odnosu na prethodne modele, povećana efikasnost i pri tome zadržane odlične usisne moći. S obzirom na lakoću čišćenja, skraćuje se vreme potrebno za CIP proces.
Smanjena je potrošnja hemikalija, a samim tim smanjuju se i otpadne vode. Svi ovi benefti smanjuju zastoje i produžavaju vreme za proizvodnju tj. povećavaju profit.

image description

Prednosti ove pumpe su brojne, poput pumpanja bez oštećenja proizvoda, pulsacija ili pene, efikasno pumpanje viskoznih proizvoda (do 8 miliona cP), snažna usisna moć čak 0,85 bar. Certa koristi do 50% manje snage u odnosu na druge tipove pumpi, poseduje sve moguće higijenske sertifikate, i jednostavno se i brzo održava zbog malog broja delova.

Primene u industriji hrane i pića
Hrana
MasoSine pumpe transportuju prehrambene proizvode koji sadrže mekane komponente, a da ih pri tom ne oštećuju, kao što su: instant jela, supe, pire krompir, majonez, paradajz sos, komadi voća ili povrća, paštete, fileti mesa…

image description

Napici
Snažna usisna moć sinusne pumpe se izdvaja u primeni kod transporta sirupa i voćnih koncentrata. Pumpanje je efikasno čak i pri temperaturama od -10°C. Takođe, u pivarama širom sveta, uspešno se pumpa kvasac, koji menja svoj viskozitet prilikom procesa prerade, što za ovu pumpu ne predstavlja problem.

Mlečni proizvodi
Certa unapređuje proces pumpanja maslaca, jogurta, sira, kremova, pavlake… Koriste se i za dodavanje komada voća i voćnih sirupa mlečnim proizvodima.

Koditorski proizvodi
Sinusne pumpe koriste se i za nežno pumpanje čokoladnih kremova, glazure i punjenja, glukoze, meda, testa za kolače itd. Posebno u ovoj oblasti dostupna je verzija pumpe sa dodatnim oklopom kućišta za održavanje temperature proizvoda.

image description

Primena u kozmetičkoj i hemijskoj industriji
Kozmetika
Već godinama sinusne pumpe se koriste u kozmetičkoj industriji u procesu proizvodnje tečnih sapuna, šampona, krema, losiona i pasti. Zahvaljujući blagom pumpanju i minimalnim pulsacijama, ne dolazi do promene viskoziteta i stvaranja pene.

Hemijska industrija
Pumpanje suspenzija, surfaktanata, rastvora, sredstava za čišćenje, kao i izuzetno viskoznih medijuma kao što su emulzije, silikon ili lepak za MasoSine ne predstavlja problem. Što je viskoznost veća, pumpa daje bolje karakteristike.
HENNLICH je ovlašćeni distributer Watson Marlow Masosine procesnih sinusnih pumpi.


Za više informacija možete posetiti naš web sajt www.hennlich.rs ili nas kontaktirati putem broja telefona 011 63 098 17, ili mail adrese: office@hennlich.rs

Aleksandar Dakić
Follow me