Međunarodni sajam i konferencija RENEXPO® Energy, Waste & Water po šesti put doprinosi razvoju tržišta u regionu okupljajući predstavnike industrije, donosioce odluka i stručnjake u sektoru energetike, voda i zaštite životne sredine. Događaj traje dva dana u hali Belexpocentar u Beogradu, 24. i 25. aprila 2019.

RENEXPO® je vodeća platforma u regionu za predstavljanje inovativnih tehnoloških rešenja i efikasan networking u oblasti energije, voda i upravljanja otpadom na Zapadnom Balkanu. I ove godine RENEXPO® će pružiti uvid u stanje na tržištu, primere najbolje prakse iz regiona i aktuelne konferencijske teme. Organizator sajma, REECO Grupa iz Nemačke, više od 20 godina uspešno promoviše energiju iz obnovljivih izvora na tržištu Evrope, sa izlagačima i učesnicima iz preko 80 zemalja.

Sajamska izložba održava se u Beogradu sa zavidnim brojem međunarodnih kompanija koje predstavljaju proizvode, opremu i usluge, kao i sistemska rešenja od projektovanja do izgradnje postrojenja po sistemu ključ u ruke. Sajam takođe predstavlja savremena rešenja koja nalaze primenu u različitim sektorima industrije i unapređuju efikasnost i poslovanje malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivrednih gazdinstava koja će u narednom periodu morati da prilagode poslovanje direktivama EU po pitanju energetske efikasnosti i zaštite životne sredine.

Jedan od sponzora, Dürr Cyplan, predstaviće visoko efikasnu ORC tehnologiju i najnovije sisteme za iskorišćavanje otpadne energije u postrojenjima na biogas, prirodni gas, biomasu, kao i u različitim industrijskim i JKP postrojenjima. Globalna kompanija Paul Wurth, takođe je jedan od ovogodišnjih sponzora i predstaviće sistemska rešenja za decentralizovanu proizvodnju energije. Pored nacionalnih štandova Austrije, Belgije, Hrvatske i Nemačke, neki od potvrđenih učesnika za 2019 su AMB Ecosteryl; Andritz Hydro; Barthauer Software; Budapest Waterworks; Cink Hydro-Energy; Conseko; Continental Industrie; Enexio Water Technologies; Fronius International; Global Hydro Energy; Hach Lange; Kawasaki Gas Turbine; Kohlbach Energieanlagen; Kössler & Co; Ludwig Pfeiffer; Nahtec; ProfEC Ventus; Rädlinger primus line; Riteh; Schiebel Antriebstechnik; Seal Maker Dichtungstechnik; Spaans Babcock; Stucky Balkans; Urbas Maschinenfabrik; WAPPtech; Wehrle Umwelt; Xylowatt. Prezentacijom naprednih tehnologija na sajmu razvijaju se mogućnosti u regionu, pre svega u tretmanu otpadnih voda i oblasti upravljanja čvrstim otpadom, te zbrinjavanju opasnog otpada koje je savetodavni odbor RENEXPO® sajma prepoznao kao prioritet za ulaganja u narednom periodu.

14 konferencisjkih sesija održaće se tokom dva dana sajma, sa prezentacijama inovativnih rešenja i dobrih praksi iz industrije u oblasitma: hidroenergija, biomasa, energija iz otpada i biogasa, fotonapon, upravljanje čvrstim otpadom i otpadnim vodama, održivi transport i energetska efikasnost u industriji i zgradarstvu. Prateće radionice, seminari i okrugli stolovi tradicionalno okupljaju učesnike u okviru gorućih tema finansiranja projekata, NET metering, izgradnja malih i održavanje postojećih hidrocentrala, uspešno apliciranje za EU fondove za JKP.

Posetioce očekuje preko 120 štandova izlagača, otvaranje izložbe uz prisustvo visokih zvaničnika, organizovan obilazak sajamske izožbe, stručna poseta hidrocentrali Đerdap, a organizator posebno ističe B2B sastanke drugog dana sajma, organizovane u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Ulaz na sajamsku izložbu je besplatan za posetioce uz registraciju.

Više informacija: http://renexpo-belgrade.com/en/home-en/

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)