Srpska asocijacija menadžera (SAM) juče je tradicionalno, već desetu godinu zaredom, dodelila „Godišnje nagrade SAM-a“ najboljima u Srbiji. Prestižno priznanje u kategoriji „Društveno odgovorna kompanija godine“ pripalo je kompaniji Schneider Electric.

Schneider Electric koji veliku pažnju posvećuje društveno-odgovornom poslovanju i tokom 2021. godine, sproveli su aktivnosti usmerene na pomoć zdravstvenom sistemu i borbi protiv pandemije, pomoć usmerenu na obezbeđivanje boljih uslova za razvoj dece, boljih uslova za obrazovanje dece i mladih talenata kroz Fondaciju „Centar za mlade talente“, kao i program stipendija Schneider Electric Hub iz Novog Sada. Zahvaljujući ovom programu, Schneider Electric ima tradicionalnu saradnju sa tehničkim fakultetima u Novom Sadu i Beogradu, kroz stipendije i mentorski program za najbolje studente. Do sada je u ovom programu učestvovalo 700 stipendista.

„U Schneider Electric-u zastupamo stav da svaka kompanija, bez obzira na njenu veličinu, mora da se ponaša odgovorno prema ljudima koje zapošljava, da im obezbedi adekvatne uslove za razvoj i učenje, ali i da neguje odgovornost prema zajednici u kojoj posluje. Vrlo sam ponosna na svoje kolege koji su zaslužni za različite inicijative naših zaposlenih, koje je kompanija dodatno podržala, a bilo ih je mnogo. Ovo je samo potvrda da smo na pravom putu i da i dalje idemo stazom koju smo odabrali“, istakla je Neda Lang, Country HRBP, Schneider Electric.

Schneider Electric je svoje ponašanje i poslovanje strateški usmerio na održivost i smanjenje negativnih posledica globalnog zagrevanja, zbog čega ima ključnu ulogu u ostvarivanju četvrte industrijske revolucije. Rešenja koja razvija klijentima omogućavaju da ostvare svoje poslovne ciljeve, ujedno vodeći računa o održivom poslovanju i smanjenoj emisiji ugljen-dioksida.

Prestižna priznanja SAM svake godine dodeljuje menadžerima, poslodavcima, kompanijama i pojedincima koje se zalažu za unapređenje poslovnog okruženja, promociju menadžerske struke i liderstva, za društveno-odgovorno poslovanje, kao i za bolji život svih građana u celini. „Poslovni oskar“ nagrađuje one koje ponašanjem, izuzetnošću, aktivnošću i odgovornim poslovanjem demonstriraju liderstvo i zaslužuju da budu istaknuti kao dobar primer u društvu.

O kompaniji Schneider Electric

Svrha kompanije Schneider Electric jeste da osnaži svakoga da koristi energiju i resurse koje imamo na raspolaganju, na najbolji mogući način i tako obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo „Life is On”

Naša misija je da budemo vaš digitalni partner za održivost i efikasnost

Mi pokrećemo digitalnu transformaciju tako što integrišemo vodeće svetske tehnologije u domenu energetike i procesne industrije, od početne tačke do clouda, povezujući proizvode, kontrolu, softvere i usluge tokom celog radnog veka i tako omogućavamo integrisano upravljanje sistemima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju. 

Mi smo najlokalnija od svih globalnih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme koji sa žarom dele našu svrhu poslovanja, inkluzivni pristup i osnažujuće vrednosti.

www.se.com

Discover Life Is OnFollow us on:

Posetite Schneider Electric Insights Portal klikom OVDE

Schneider Electric Hub Novi Sad bavi se istraživanjem, razvojem i softverskim inženjeringom u oblasti elektroenergetike, a posebno unapređenjem modernih infrastrukturnih sistema. Kroz više od dve decenije rasta i usavršavanja, Schneider Electric Hub Novi Sad danas okuplja 1000 zaposlenih koji zajedno rade na razvoju i isporuci softvera za distribuciju električne energije i gasa, na preko 50 projekata u različitim fazama. Glavni proizvod, ADMS ( Advance Distribution management System) predstavlja integrisano softversko rešenje za upravljanje električnim distributivnim sistemima, u prisustvu obnovljivih izvora energije. Osnovna svrha ADMS-a je da se korišćenjem vrhunskog ekspertskog znanja iz oblasti energetike i softverskog inženjeringa, na najracionalniji način, iskoriste svi raspoloživi elektroenergetski kapaciteti u električnim distributivnim sistemima, sa posebnim naglaskom na obnovljive izvore energije i na taj način ostvare milionske uštede i spreči prekomerno zagađivanje životne sredine. ADMS je instaliran u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 180 kontrolnih centara sa ukupno 160 miliona električnih potrošača. AGMS (Advance Distribution Gas System) je integrisana operativna platforma za mreže prirodnog gasa koja kombinuje SCADU zasnovanu na modelu mreže i druge napredne aplikacije za transport gasa. Nudi moderno, skalabilno i sigurno softversko rešenje za kontrolnu sobu za transport gasa budućnosti.

www.schneider-electric-dms.com

Aleksandar D.
Follow me