SCHUNK SLD serija predstavlja novu generaciju linearnih direktnih osa. Dinamične, teške ose sa električnim linearnim direktnim pogonom obezbeđuju kratko vreme ciklusa i veću produktivnost u procesima velike brzine montaže i rukovanja za sektore proizvodnje elektronike, e-mobilnosti ili prirodnih nauka.

SLD serija je razvijena kao dinamičan univerzalni uređaj koji može da ispuni zahteve za višim osnovnim nosivostima i dužim vekom trajanja. Istovremeno, SCHUNK kao stručnjak za automatizaciju proširuje svoj portfolio linearnih direktnih osa ovom serijom, a zbog svog modularnog dizajna omogućava i atraktivan odnos cene i performansi. Za širok spektar primena, trenutno su dostupne dve veličine koje imaju po četiri različite veličine motora i koje obezbeđuju pogonske sile do maksimalno 2,4 kN i nosivosti do 106 kN. Dodatne verzije će uslediti. Električni pogon i sistem za merenje putanje su već integrisani u kompaktnu osu, omogućavajući agilne sekvence pokreta koje štede prostor. Ubrzanja direktnog pogona do 100 m/s² i brzine od 5 m/s obezbeđuju visoku dinamiku i kratko vreme ciklusa. Istovremeno, drajver obezbeđuje tačnost od ±0,01 mm za korisnika. Njegovi elementi rade bez mehaničkog otvora, što eliminiše habajuće delove i svede troškove održavanja na minimum. Pored toga, pogon može biti dizajniran u bilo kojoj dužini bez ugrožavanja performansi. Linearne direktne ose serije SLD su standardno sertifikovane UL. Ovo je preduslov za brz pristup tržištu SAD i drugim tržištima.

Opcije potenciraju opseg aplikacija

Kao ključna komponenta SLD osa, vođica profilne šine omogućava kompaktan dizajn i apsorpciju velikih opterećenja. Mogu se postići hodovi do 6.000 mm. Pored sprečavanja prodiranja prljavštine i prašine unutar osovine, upotreba poklopca takođe omogućava primenu u oblastima sa grubim, oštrim ivicama ili vrućim stranim telima. Ovo čak otvara put za upotrebu u teškim okruženjima. Poklopac takođe sprečava curenje masti sa gornjih sklopova.

SCHUNK nudi SLD seriju sa širokim izborom opcija, uključujući kočnicu za zadržavanje koja sprečava da gravitaciono opterećene sekire padnu ili nenamerno padnu. Ovo osigurava sigurnost u aplikacijama. Postavljena ispod klizača i pneumatski aktivirana, kočnica se pouzdano uključuje u slučaju nestanka struje. Pored toga, linearne direktne ose koriste modularni sistem enkodera sa proverenim interfejsima Hiperface/HiperfaceDSL, DRIVE-CLiK, Sin/Cos i SSI. Svi enkoderi su takođe dostupni u SIL2/PLd. Prilagođeni merni sistemi se takođe mogu integrisati na zahtev.

SLD serija nudi čitav niz opcija kada je u pitanju montaža, ugradnja i kombinacije. To znači da se linearne direktne ose mogu lako kombinovati pomoću adapterske ploče, pričvršćene stezaljkama i koristiti u raznim primenama. Zbog svoje visoke dinamike, nosivosti i dugog veka trajanja, osovina je idealna za industrije u rasponu od elektronike i elektrotehnike, hrane i ambalaže, nauke o životu i automatizacije sklapanja, do fotonaponske i automobilske tehnike. U e-mobilnosti, na primer, rukovanje prizmatičnim ćelijama može se primeniti jednako efikasno kao i u aplikacijama za ukosnice sa visokim zahtevima za fleksibilnost, dinamiku i preciznost. Za laku konfiguraciju i dizajn svojih električnih linearnih osa, SCHUNK proširuje svoje digitalne usluge i planira da ove godine lansira praktičan konfigurator.


Kontakt:
SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT-4511 Allhaming
info@at.schunk.com
Tel. +43-7227-22399-0

schunk.com

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)