Seeed Studio XIAO serija, pa i XIAO ESP32S3, čine male razvojne ploče, koje dele sličnu strukturu hardvera, čija je veličina bukvalno veličina palca. Kodno ime „XIAO“ ovde predstavlja njegovu polovinu karakteristike „Tiny“, a druga polovina će biti „Puissant“.

XIAO ESP32S3 up

Seeed Studio XIAO ESP32S3 koristi 240MHz Xtensa 32-bit LX7 dvojezgarni Expressif ESP32-S3R8 procesor, sa 8MB PSRAM i 8MB Flash memorije. Omogućava režim „deep sleep“ sa potrošnjom energije od samo 14mA, i ima mogućnost upravljanja punjenjem litijumske baterije. Idealno za internet stvari, pametne domove, bežične prenosive uređaje, robotiku itd.

WiFi sa antenom

Podržava 2,4GHz WiFi i Bluetooth® BLE 5.0 dual-mode bežičnu komunikaciju. Sa priključenom U.FL antenom, komunikacioni domet je do 100m.

Sa samo 21 x 17,5 mm, XIAO ESP32S3 je savršen za uređaje koji se mogu nositi. Njegov dizajn matične ploče omogućava da SMD komponente budu montirane samo sa jedne strane ploče.

XIAO ESP32S3 dimenzije

Kao prvi XIAO ove godine, XIAO ESP32S3 je postao zahvaljujući nekoliko otkrića koja su napravljena u razvoju.

– Po prvi put je usvojen neverovatno mini i kompaktni konektor između ploča u Seeed-u. Minijaturan po svojoj veličini, još uvek može da ima čak 30 iglica sa ekstremnim rastojanjem od samo 0,4 mm! Imamo reper da dokažemo koliko je ovaj proboj neverovatan! 0,8 mm je uobičajeno korišćeno rastojanje između pinova u konektoru za MCU na tržištu. Prepolovili smo ga! To je visok stepen integracije u našoj oblasti.

– XIAO ESP32S3 je proizveden Foxconn-ovom visokopreciznom mašinskom obradom i naprednom tehnologijom površinske montaže (SMT) sa razmakom između jastučića od samo 0,2 mm, što je granična vrednost u današnjoj proizvodnji!

Za razvoj i brz početak rada Seeed Studio je obezbedio Grove Starter Kit zajedno sa besplatnim i detaljnim kursevima, koji je pogodan za sve Seeed Studio XIAO ploče, što obezbeđuje odlično iskustvo učenja.

Starter Kit za Seed Xiao

Ne samo da nije potrebno prethodno poznavanje programiranja, već ni znanje o elektronici. Bićete vođeni korak po korak, od razumevanja osnovnih koncepata do individualnog vežbanja jednostavnih projekata, da biste konačno mogli sami da napravite složene, zanimljive, održive projekte. Razvijeno je više od 400 Grove modula, koji pokrivaju širok spektar aplikacija koje mogu zadovoljiti različite potrebe. Za razvoj aplikacija je sa potpunom podrškom za Arduino / MicroPython.

Započnite i istražite beskonačne mogućnosti serije Seeed Studio XIAO ESP32S3!


Više informacija: https://www.seeedstudio.com/XIAO-ESP32S3-p-5627.html

Marija Dakić