CompactDAQ kontroler sa 4 slota integriše Intel Atom procesor i merenja visoke preciznosti u malom pakovanju

NI (Nasdaq: NATI), kompanija koja svojim rešenjima omogućava inženjerima i naučnicima da reše najveće inženjerske izazove, predstavila je CompactDAQ kontroler sa 4 slota. Integrišući procesor, kondicioniranje signala i ulaze/izlaze u jedinstveni CompactDAQ sistem, inženjeri i naučnici mogu sniziti ukupne troškove i kompleksnost sistema, istovremeno povećavajući tačnost merenja. Integrisani merni sistemi smanjuju broj neophodnih komponenti, konekcija i žica (koji su često izvori šuma, ali i dodatnih troškova) kako bi obezbedili merenja visoke tačnosti i cenovno optimalne sisteme.

cpactdaq1“Obzirom da je CompactDAQ kontroler samostalan uređaj, ne moramo da trošimo dodatni novac na zaseban računar, kondicioniranje signala ili žičenje,” kaže Ryan Ewart, inženjer mehatronike u Yanos Aerospace. “Korišćenjem CompactDAQ platforme, smanjili smo kompleksnost sistema, cenu i vreme potrebno za instalaciju sistema.”

CompactDAQ kontroler sadrži Intel Atom dvojezgarni procesor koji može da pokreće ili industrijski standard – Windows Embedded 7 ili NI Linux Real-Time za maksimalnu pouzdanost sistema. Kombinovanjem industrijski standardizovanih operativnih sistema saLabVIEW grafičkim programskim okruženjem, korisnici veoma lako mogu preneti LabVIEW kod sa posojećih mernih sistema na nove CompactDAQ kontrolere. Inženjeri i naučnici imaju mogućnost da kombinuju LabVIEW sa preko 60 akvizicionih modula za CompactDAQ platformu, prilagođenih specifičnim senzorima, kako bi brzo i efikasno prilagodili sisteme za akviziciju podataka specifičnim potrebama svojih aplikacija.

“Ovaj CompactDAQ kontroler nove generacije smo razvili na osnovu povratnih informacija koje smo dobijali od korisnika. Učinili smo ga manjim, povoljnijim i robusnijim,” kaže Stefanie Breyer, direktor R&D centra za akviziciju podataka u NI. “upotrebom najnovijeg Intel Atom 3800 procesora u kontroleru, naši korisnici imaju mogućnost da vrše vrlo zahtevna procesiranja uz merenja visoke tačnosti, i to na bilo kom mestu.”

cpactdaq2Ključne karakteristike

  • Integrisani Intel Atom dvojezgarni procesor: Smanjite troškove sistema i učinite svoj merni sistem prenosivim pomoću integrisanog procesora koji se nalazi u njemu.
  • Prenosne SD memorijske kartice: Zaboravite na ograničenja u memorijskom prostoru uz prenosne SD memorijske kartice
  • Integrisani CAN/LIN port: Iskoristite prednosti ugrađenog CAN/LIN porta i smanjite troškove sistema.
  • Četiri slota za module C serije: Kombinujte različite tipove analognih i digitalnih ulaza i izlaza prema potrebama svoje aplikacije. Robusno kućište: Vršite svoja merenja i u teškim industrijskim okruženjima sa izraženim vibracijama i temperaturnim opsezima od -40 °C do 70 °C.

Više informacija: National Instruments Slovenia, tel: +386 3 4254 200, ni.slovenia@ni.com, www.ni.com

 

Aleksandar Dakić
Follow me