Veći čileri
MTA nudi industrijske čilere sa vazdušnim i vodenim hlađenjem do 1500kV, sa multiscroll, klipnim, vijčanim ili centrifugalnim kompresorima. Na raspolaganju su i zasebne jedinice za hlađenje, idealne za industrijsku upotrebu.

Dizajn vodenog kruga
U mnogim slučajevima čiler je deo složene hidraulične mreže. MTA nudi stručno savetovanje proisteklo iz bogatog iskustva na terenu u bezbroj aplikacija, omogućavajući korisnicima da dobiju najviše iz mreže sa rashlađenom vodom.

KARAKTERISTIKE

Pogodni za sve uslove
Ulazi za vodu limitirani u opsegu od -5 do 35°C i izlazi sa granicama od -10 (0°C na M03-10) do 30°C obezbeđuju da je TAEevo pogodan za sve industrijske aplikacije. IP54 zaštita (od 031), potpuni pristup sa prednje strane, lako uklonjivi paneli i odvojeni deo za rashlađivanje (od 015) doprinose lakoj upotrebi.

Maksimalna kontrola
Veliki rezervoar i isparivač obezbeđuju postojanu temperaturu, čak i pri iznenadnim promenama opterećenja. Ova osobina je dodatno poboljšana time što voda prolazi kroz isparivač pre ulaska u rezervoar, na taj način obezbeđujući stalan izvor rashlađene vode. HP, LP i vodeni manometri (od 031) daju brz pregled statusa.

Siguran kvalitet
Vodena strana svih modela je zasebno testirana pri nominalnim radnim uslovima, što podrazumeva sprovođenje operativne testove, promenu rashladne tečnosti i kontrolu curenja, a mikroprocesor i sigurnosni uređaji su pri tom postupku posebno verifikovani. Komponente vodećih brendova se koriste pri izradi, što obezbeđuje dugotrajnu pouzdanost.

Rad bez otkaza
TAEevo uvek radi u svim uslovima, zahvaljujući internom praćenju vode prilikom prolaska, mnogim bezbedonosnim uređajima, širokim limitima temperature vode, limitu od 46°C za temperaturu ambijenta, zaštiti od zamrzavanja i internim senzorima nivoa vode. Napredni mikroprocesor obezbeđuje neprestani rad bez otkaza.

Komplet za punjenje atmosferskog pritiska
Ovaj komplet (od 015) jednostavno je instaliran sa zadnje strane samog rashladnog uređaja, a sadrži veliki rezervoar (sa lako čitljivom indikacijom nivoa vode) koji se nalazi u čvrstom pocinkovanom čeličnom ormaru. Slavina nudi lako punjenje rezervoara hladnom vodom. Komplet za punjenje je standardan na modelima M03-10.

Komplet za punjenje pod pritiskom
Ovaj komplet, dostupan od modela 015, koristi se u primenama vodenog kruga pod pritiskom (do 6bar). Komplet sadrži sve komponente potrebne za siguran i lak rad, uključujući reduktor pritiska, ventil za dovod vode, manometar, automatski sigurnosni ventil, sigurnosni ventil i ekspanzioni rezervoar.

Opcije daljinskog upravljanja
Sledeće opcije daljinskog upravljanja nude se od modela 015:
Jednostavan daljinski upravljački modul (uključivanje / isključivanje, status jedinice) za ugradnju do 150m od jedinice;
Napredni daljinski upravljački modul (potpuna kontrola), za postavljanje na udaljenosti do 150m od jedinice.

Opcije supervizora
Mikroprocesor se može povezati sa različitim spoljnim sistemima supervizora:
serijska veza RS485 na spoljni supervizor (MODBUS i drugi vodeći sistemi);
KSVEB300 supervisor komplet, koji radi putem interneta;
daljinska GSM veza direktno sa mobilnim telefonom.

Kako se industrijske primene razlikuju, tako se TAEevo može prilagoditi svakoj pojedinačnoj potrebi zahvaljujući brojnim konfiguracijama i dodacima:

Opcije pumpi – 3bar pumpe se isporučuju kao standardne, 5bar pumpe ili bez pumpe na zahtev (od 015). Takođe su u ponudi i dvostruke pumpe (od 201).
Vodeni krug – opcija bez gvožđa (rezervoar za vodu od nerđajućeg čelika, bakar / mesing izmjenjivač, pumpa od nerđajućeg čelika, ako već nije standardno ugrađena) nudi se na modelima 015-351. Alternativno, modeli 015-351 mogu da se isporuče sa prizmatičnim rezervoarom od nerđajućeg čelika i spoljnim izmenjivačem toplote od nerđajućeg čelika (namenjen za rad u otvorenom krugu); ova konfiguracija je dostupna i sa prekidačem protoka isparivača koji štiti od zaustavljanja protoka vode.

Odeljak kondenzatora – Elektronska regulacija brzine ventilatora nudi se od modela 031. Centrifugalni ventilatori (od 031) idealni su za postavljanje na kanalima ili u zatvorenom prostoru. Prethodno obrađene, blygold-type i bakar-bakar obrađene zavojnice kondenzatora (sve od 015) namenjene su i za teške ambijente.

Rad na niskoj temperaturi okoline – Verzija za rad od -20 °C okoline (od 031) nudi grejanje električnim panelom, elektronsku kontrolu brzine ventilatora i grejač radilice. Na raspolaganju su i grejanje antifriza i grejanje u kanalima pumpe (od 015).

Specijalni naponi – verzije od 60 Hz sa ili bez UL odobrenja.

Verzija zatvorenog upravljanja – Laser verzija nudi izuzetno preciznu regulaciju temperature (+/- 0,5 ° C) zahvaljujući primeni regulacije protoka toplog gasa.

HAEevo opcije – Na raspolaganju su transportni točkovi i ručke (031-161) i paneli od nerđajućeg čelika (031-351).

Ostala oprema – Različiti rashladni agensi (R134a, R22) mogu se isporučiti na zahtev, kao i NPT priključci za vodu (standardni na 60Hz / UL jedinicama). U ponudi su i grejači kućišta i komplet za punjenje glikola (svi od 015).

Optimalni industrijski čileri
Smanjujući troškove uz poboljšanje produktivnosti – TAEevo nudi preciznu kontrolu temperature vode, uz brojne prednosti:
Povećana produktivnost i skraćeno vreme proizvodnog ciklusa.
Smanjeni troškovi proizvodnje, kao i manji gubitak.
Skraćeno vreme održavanja i manje prekida tokom proizvodnje.

Rad zatvorenog kruga – TAEevo deluje u zatvorenom krugu, nudeći sledeće prednosti:

 • Izuzetno precizna kontrola temperature vode, nezavisno od uslova okoline.
 • Brza reakcija na bilo koje nagle promene opterećenja, osiguravajući stalne radne uslove.
 • Ista voda se kontinuirano ponovo koristi, čime se izbegava neželjeno rasipanje ovog dragocenog resursa i opasnosti po zdravlje od pojave vodenih bakterija.

Hladnjača dizajnirana za industriju – Za razliku od tipičnih rashladnih uređaja, TAEevo je dizajniran posebno za industriju. Plod više od 20 godina prisustva na tržištu industrijskog hlađenja, sa stotinama hiljada rashladnih mašina postavljenih širom sveta, TAEevo savršeno odgovara potrebama različitih industrija.

 • Široka radna ograničenja, kako u pogledu vode, tako i temperature na izlazu.
 • Robusna konstrukcija sa visokim limitima temperature okoline, omogućava rad u svim uslovima rada širom sveta.
 • Opsežna ponuda dodatne opreme koja omogućava prilagođavanje TAEevo svim pojedinačnim aplikacijama.
 • Potpuno upakovano i lako za upotrebu rešenje, sa integrisanom pumpom i rezervoarom, savršeno prilagođeno potrebama industrijskog korisnika.

Najniži operativni troškovi – Zahvaljujući posebno energetski efikasnim kompresorima, ogromnom isparivaču i jedinstvenoj konfiguraciji isparivača u rezervoaru, TAEevo postiže svetski vodeće nivoe energetske efikasnosti. To je povezano s niskim potrebama za održavanjem, osiguravajući da je TAEevo dugoročno ekonomičan predlog.

Primene
TAEevo je savršeno rešenje, bez obzira na vašu aplikaciju

 • Plastika i guma (prese, injekciono livenje, ekstruzija (limovi i profil), livenje i termoformisanje, PET)
 • Laseri – sa specifičnim Laser čilerom (sečenje, zavarivanje, profilovanje, optika, medicina, gravura)
 • Hrana i piće (poslastičarnice, pekare, destilerije, pivare, vinarije, mlekare, flaširanje, karboniranje, prerada mesa i ribe, prerada povrća i salate, skladištenje)
 • Hemijske i farmaceutske (posude sa oplatom, mešalice poliuretanske pene, prirodni gas, industrijsko čišćenje, laboratorije, zdravstvena zaštita, rastvarači, boje
 • Obrada metala (obrada i transformacija plemenitih metala, obrada i obrada aluminijuma)
 • Mašina i inženjerstvo (alatni strojevi, aparati za zavarivanje, valjaonice, prese, ekstruderi, sečenje, profilovanje, poliranje, električne svećice, hidraulika, hlađenje ulja, pneumatski transport, toplotna obrada)
 • Papir i srodne aplikacije (štampači, karton, etikete, plastični film)
 • Ostale aplikacije (keramika, tekstil, drvo, iznajmljivanje, hlađenje kompresora za vazduh, ostale aplikacije)


TAEevo/TVEevo/HAEevo porodica

TAEevo (M03-602)
Najpopularnije rešenje, sa kondenzatorom sa vazdušnim hlađenjem koji omogućava brzu i jednostavnu ugradnju i veliku svestranost u mnoštvu primena. Kao i ostatak ponude, unutrašnji rezervoar i pumpa nude potpuno upakovano rešenje.


TWEevo (015-602)
Modeli sa vodenim hlađenjem nude povišene nivoe energetske efikasnosti (EER) i dobro odgovaraju toplim ambijentima ili onima u kojima je potrebna unutrašnja ugradnja. Nivo buke se takođe značajno smanjuje.

HAEevo (031-351)
Toplotne pumpe proizvode rashlađenu i toplu vodu, nudeći ekstremnu svestranost. 4-smerni ventil omogućava jednostavnu inverziju ciklusa. MTA-ov jedinstveni sistem za detekciju smrzavanja nudi inteligentno odmrzavanje sa povećanjem efikasnosti.

T3L Laser (051-351)
T3 Laser-ov PID kontrolisani elektronski ventil za topli gas (model 081-351) osigurava izuzetno preciznu kontrolu temperature. Krug vode bez gvožđa omogućava upotrebu demineralizovane vode koja sadrži aditive i štiti izvor i optiku lasera ​​od kontaminacije.


Više informacija: Tehnogama d.o.o. Šimanovci, Šimanovci, ul. Dečka bb, Tel: 022/ 215-23-01, office@tehnogama.com, www.tehnogama.com

Aleksandar Dakić
Follow me