Potpuno automatizovani procesni ventili jednog proizvođača čine planiranje, nabavku i puštanje u rad značajno lakšim i jeftinijim. Na ovaj način se eliminiše značajna količina rada pri projektovanju, smanjuju se troškovi skladištenja rezervnih delova i ubrzava servis i održavanje.

20774uc_9

Do nedavno, planiranje, kupovina i upravljanje potpuno automatizovanim procesnim ventilima u biotehnološkoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji, kao i u industriji hrane i pića, zahtevao je značajnu količinu vremena i truda. Ujedinjujući snagu sa pravim partnerom koji ima odgovarajuće iskustvo i odgovarajuće proizvode u ponudi, sav posao se može značajno smanjiti. Festo nudi perfektan automatizacioni sklop praktično za bilo koji procesni ventil.
Pun opseg automatizacije
Odgovarajuće komponente procesne automatizacije u ponudi znače da vam je potrebno da utrošite manje vremena u potrazi za dobrim proizvođačem. Zato Festo nudi odgovarajući asortiman pozicionera, pneumatskih pogona i senzorskih kutija za automatizaciju procesnih ventila.
Project management uz Festo
Festo vam može pružiti sledeće usluge:
  • Istraživanje, proračun i nabavku  procesnih ventila na bazi specifikacije naručioca
  • Konfigurisanje pogona u zavisnosti od zahtevanog momenta i bezbednosnih faktora
  • Identifikaciju odgovarajućeg pribora za montažu
  • 2D i 3D crteže svakog procesnog ventila
  • Koordinaciju isporuke
  • Jednoobraznu pripremu i izvođenje dokumentacije u jednom paketu

Zakretni pogon DFPD
Novi reper za zakretne aktuatore.
Njegove varijante i standardizovani raspored otvora u liniji sa NAMUR VDI/VDE 3845 za pilot ventile omogućavaju primenu u velikom broju aplikacija.

Nova senzorska kutija SRBC za digitalnu kontrolu
Pouzdano rešenje za elektronsko očitavanje pozicije i optičku indikaciju položaja. Idealan za rad unutar i van zatvorenog prostora – čak i u agresivnom i korozivnom okruženju.

20764uc_2

Senzorska kutija SRBE/SRBG
Senzorska kutija SRBE sertifikovana širom planete je idealna za korišćenje u potencijalno eksplozivnoj sredini. Kompaktni induktivni dupli senzor SRBG je perfektan kada je prostor za instalaciju skučen i može se montirati direktno na zakretni pogon bez dodatnog pribora.

Standardni NAMUR ventil VSNC
Kontroliše pogone i linearne aktuatore kroz VDI/VDE3845 interfejs. Globalno sertifikovan u skladu sa trenutnim Ex standardima. Sada dostupan i u “poppet” ventil tehnologiji.

12460k_2

Pilot ventil VOFC/VOFD
Ekstremno izdržljiva alternativa ventilu VSNC. Idealan za spoljašnje prostore i potencijalno eksplozivnu atmosferu. Ekstremno izdržljiv VOFC/VOFD može da kontroliše aktuatore ventila u hemijskim, petrohemijskim i farmaceutskim proizvodnim linijama vodećih svetskih kompanija.

04_CMSX_17562k_2

Pozicioniranje ventila i kontrola protoka: pouzdani pozicioner CMSX za analognu kontrolu
Omogućava tačno postizanje I očitavanje pozicije  zakretanja.  Za “single” i “double-acting” aktuatore.


Više informacija: Festo Beograd, Omladinskih brigada 90v, 11070 Beograd, Tel: +381 11 7853 900 , e-mail:info@festo.rs, http://www.festo.rs

Aleksandar Dakić
Follow me