Podarite Vašoj presi drugu mladost!

Kompletna rešenja za veću produktivnost!

Nemački BOSCH je firma koju nije potrebno posebno predstavljati: u pitanju je multinacionalna kompanija sa sedištem u Štutgartu i sa svojih 400.000 zaposlenih i tradicijom dužom od 130 godina, predstavlja kompaniju koja uživa ogroman ugled širom sveta.

Takođe, pored toga što BOSCH i njegovi zaposleni akcenat stavljaju na bezbednost, oni za firmu PILZ predstavljaju strateškog partnera.

PILZ komponente i sistemi su poznati po svojoj dugovečnosti. Retrofit presa i automatizacija uz pomoć PSS 4000 je kompletna i jednostavna. Kako bi se garantovala dostupnost mašine, uobičajeno se obnavlja presa u mehaničkom smislu, jer mehanički delovi prese nikada ne zastarevaju. U tom smislu, retrofit prese je posebno uspešan kod presa koje imaju mehaničku, hidrauličku ili električnu kočnicu.

Takođe, obnavlja se i kompletan orman kontrole sa svim elektro komponentama koje se nalaze unutar ormana.

Ovaj električni deo retrofita je bio izveden kod prese koja je obnovljena u BOSCH.u.

Kompletna obnova podrazuemva ugradnju kontrolnog sistema PSSuniversal PLC sistema automatizacije PSS 4000, koji se instalira kao viši nivo kontrolnog sistema. Elektronsko rešenje (koje obuhvataju enkoder PSENenco, kontrolni sistem i posebne softverske blokove) zamenjuje stari mehanički sistem, a sigurnosni prekidač PSENmag obavlja sigurnosnu funkciju.

Operatorski terminal PMI, novi motor i promenjeni pneumatski i pritisni sigurnosni ventili, zaokružuju svu opremu koja se koristi za retrofit prese.


Više informacija: UMBRA software d.o.o., Sanska 26, 11000 Beograd, Srbija, Tel./fax: +381 11 39 86 222, http://www.umbra.rs

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)