Weidmüller je proširio svoju sveobuhvatnu paletu terminalnih blokova Klippon® Connect novom AS-serijom sa brzom, jednostavnom i bezbednom SNAP IN tehnologijom. Terminalni blokovi sa SNAP IN tehnologijom povezivanja trenutno su jedini te vrste na svetu.

Inovativna AS-serija se može koristiti za ožičenje fleksibilnih provodnika brzo, lako i bez alata, bez potrebe za ferulama na kraju žice. Provodnici se jednostavno umetnu u priključnu tačku i mehanizam uspostavlja kontakt uz zvučni klik. SNAP IN tehnologija garantuje dugotrajnu sigurnu i pouzdanu vezu – čak i za sve automatizovanije procese ožičenja u budućnosti. AS-terminalni blokovi su kompatibilni sa Klippon® Connect A-serijom i stoga se mogu koristiti u mnogim različitim aplikacijama. AS-terminalni blokovi sa novom SNAP IN tehnologijom povezivanja još jednom naglašavaju Weidmüller pionirski rad u industrijskom povezivanju. Weidmüller je inovator i pionir, a kompanija se sve vreme iznova osmišljava.

Svojom novom generacijom AS-terminalnih blokova i celokupnim portfeljem A-terminalnih blokova, Weidmüller ponovo postavlja standarde u pogledu dizajna i montaža specifičnih za aplikacije, izuzetno brze tehnologije povezivanja i koncepte isplativih rešenja. Weidmüller je pronalazač terminalnog bloka izolovanog plastikom, još jednog pionirskog rešenja kompanije koje će još dugo oblikovati izradu panela i učiniti ga produktivnijim. Nova SNAP IN tehnologija je ključni element koji pruža ove prednosti.

SNAP IN tehnologija
Ključni atributi tehnologije povezivanja SNAP IN su: brzo–jednostavno–bezbedno.

Brzo: SNAP IN veza je tehnologija povezivanja koja štedi vreme. To je jedna od najbržih trenutno dostupnih veza i omogućava bezbedno ožičenje u rekordnom vremenu. Čak i fleksibilni provodnici bez firula na kraju žice mogu se povezati intuitivno i bez korišćenja alata uz pomoć SNAP IN-a. Tehnologija se čak može koristiti u potpuno automatizovanim procesima ožičenja.

Brzo i jednostavno ožičenje: u novoj AS-seriji, ogoljeni provodnici se mogu lako i bezbedno ubaciti u kontaktne tačke, bez dodatnih priprema. Provodnik dolazi u kontakt sa kontaktnom tačkom uz jasno čujan „klik“

Jednostavno: Priključci se isporučuju sa prethodno zategnutim oprugama, tako da se ogoljeni provodnici mogu lako i bezbedno umetnuti u kontaktne tačke, bez prethodnih priprema. Provodnik koji se povezuje dolazi u kontakt sa kontaktnom tačkom uz jasno čujno „klik“. Ako se kontaktna tačka olabavi, to je takođe vizuelno signalizirano povišenim potisnikom. Provodnik se može brzo i lako odvojiti, a kontaktna tačka zategnuti u početni položaj za ožičenje u bilo kom trenutku pritiskom na potiskivač.

Weidmüller nastavlja da razvija nove standarde u tehnologiji povezivanja zasnovane na svojoj dugoj tradiciji, čineći kompaniju pionirom u električnom povezivanju

Sigurno: Jednom kada je provodnik pravilno i dovoljno duboko umetnut u kontaktnu tačku, kontaktna tačka se pouzdano aktivira. Pouzdan kontakt provodnika garantuje da je žičana veza zaštićena od vibracija, gaso-otporna i dugotrajna. Pored čujnog „klik“, potisnik je podignut kako bi ukazao da je veza bezbedna. Tehnologija prethodno zategnutih kontaktnih tačaka omogućava da se fleksibilni provodnici bez provodnika na kraju žice priključe direktno, bez potrebe za alatom. Ukratko, sistem je „spreman za povezivanje“ i „spreman za robota“.

Dobro opremljen za budućnost
Povećanje automatizacije pri izradi panela postavlja nove zahteve za buduće terminalne blokove. Weidmüller podržava svoje klijente u njihovom razvoju i već je novu AS-seriju optimizovao dizajnom za ovu svrhu koji je dobro prilagođen za instalaciju podržanu robotima – te je „spreman za robota“.

U novim AS-terminalnim blokovima, labava kontaktna tačka je vizuelno signalizirana povišenim potisnikom.

Koristi se automatsko sklapanje, kao i kod standardne A-serije. Novi terminalni blokovi su kompatibilni sa terminalnim blokovima Klippon® Connect A-serije.

Uvek osigurajte kontakte sa SNAP IN tehnologijom: žica je u kontaktu samo ako je umetnuta ispravno i dovoljno duboko u kontaktnu tačku.

Otvorena kontaktna tačka koja se koristi u AS-seriji – koja je „spremna za povezivanje“ – omogućava direktno ožičenje podržano robotom. Korisnici mogu da iskoriste prednosti standardne dodatne opreme i sistema označavanja A-serije. Dostupna je opcija automatskog obeležavanja, na primer sa Klippon® Connect RailLaser. Sa novom serijom AS-terminalnih blokova, korisnici su dobro opremljeni za budućnost.

AS-Serija: Pregled portfelja
Prilikom razvoja AS-serije, Weidmüller se fokusirao na opseg poprečnog preseka provodnika od ≤ 2,5 mm². Najveći broj priključaka je u ovom opsegu, što omogućava potpuno korišćenje prednosti SNAP IN tehnologije u ožičenju. Robotski podržano ožičenje se takođe može koristiti u ovom opsegu.

Trenutno AS-serija uključuje:
• Dvopolni prolazni i PE terminali: AS2C
2.5 / AS2C 2.5 PE u dimenzijama: 5.1 x 59 x 38 mm (širina / visina / dubina).
• Tropolni prolazni i PE terminali: AS3C
2.5 / AS3C 2.5 PE u dimenzijama: 5,1 x 71,5 x 38 mm (širina / visina / dubina).
• Četvoropolni prolazni i PE terminali: AS4C 2.5 / AS4C 2.5 PE u dimenzijama: 5,1 x 84 x 38 mm (širina / visina / dubina).
SNAP IN kontakt terminala je projektovan za maks. opseg stezanja od 0,5 do 2,5 mm². Dalji parametri uključuju: nazivni napon od 800 V i nazivnu struju od 24 A. Priključni blokovi su pričvršćeni na TS 35 terminalnu šinu.

Weidmüller terminalni blokovi: Pionirska rešenja u serijskoj proizvodnji
Kao pionir u industrijskom povezivanju, Weidmüller je u više navrata ušao u industrijsku istoriju svojim inovacijama. Sve to je počelo 1948. godine sa prvim plastičnim izolovanim terminalima, koji su tada postavili standarde širom sveta. Sa 73 godine iskustva u industrijskom povezivanju i milijardama napravljenih priključaka, Weidmüller terminalni blokovi su među najsigurnijim i najmoćnijim na tržištu.

Kontakt:
Weidmüller Interface GmbH & Co. KG Beograd-Zvezdara
Ustanička 189, III sprat, lokal 7a, 11050 Beograd, Srbija
Phone/fax: +381 11 288 5274 Mobile: +381 69 100 1070
E-mail: Zoran.Rabrenovic@weidmueller.com

Aleksandar Dakić
Follow me