WERMA novi Ex proizvodi

Prethodnih godina, WERMA je kontinuirano razvijala i proširivala gamu proizvoda za eksplozivne (EX) sredine. Poslednja u nizu je kompaktna 729 LED serija u verziji sa stalnim, trepcucim i rotacionim svetlom, kao i sa svetlom povecane vidljivosti (EVS). Serija 728 je proširena sa klasicnom ksenon trepcucom svetiljkom, a serija 785 sa svetiljkom sa rotacionim ogledalom. Izuzetan kvalitet izrade i mnoga inovativna rešenja, kao što je novi univerzalni način montaže dodatne su prednosti EX svetiljki.

POSEBNA PAŽNJA NA ZAŠTITI OD EKSPLOZIJE
U rudarstvu, hemijskoj i petrohemijskoj industriji oduvek se vodilo racuna o zaštiti od eksplozije. U novije vreme, isti principi zaštite se sprovode i u prehrambenoj, drvopreradjivackoj industriji i u metalurgiji.

POUZDANO SIGNALIZIRANJE BEZ OBZIRA NA GAS, PRAŠINU I TEMPERATURU
WERMA je razvila proizvode za rad u potencijalno eksplozivnoj atmosferi gde rizik može poticati i od prisustva gasa i od prisustva prašine. Nove EX 729, 728 i 785 serije se mogu koristiti u Zoini 1 i u Zoni 21. Primena ovih svetiljki je znatno proširena obezbeđivanjem sigurane EX zaštite i pri temperaturi od -50°C.

Olakšana instalacija!
Podnožje za montažu za KombiSIGN70 i 71 signalne tornjeve je potpuno rekonstruisano. Iako su zadržala iste oznake, ova izdržljiva podnožja su poboljšana i imaju ceo niz novih funkcija – a sve to za istu cenu.
PREDNOSTI:
• Brza, jednostavna instalacija
• Poboljšani uvodnik za kabal
• Montira se na mesto postojećeg nosača, bez potrebe za bušenjem novih rupa

Direktno uključivanje preko USB interfejsa

Terminalni element sa USB portom

U mnogim aplikacijama je neophodno da se optičkim signalom prikaže stanje u kojem je mašina ili greška ukoliko do nje dođe. Sve češće se umesto PLC-a koristi PC za upravljanje i monitoring. Vođeni tom potrebom razvili smo nove terminalne elemente sa USB portom koji se mogu montirati na KombiSIGN71 i Kompakt 71.

BRZO I LAKO
Razvijen u WERMI, ovaj inovativni proizvod može se direktno integrisati u svaki softver prilikom razvoja
korišcenjem pratecih DLL (Dynamic Link Library) biblioteka ili preko VCP-a (Virtual COM Port).

Trepćuća svetiljka 828 u višenaponskoj verziji

Trepćuća svetiljka 828 je sada dostupna i u multinaponskoj verziji sa proširenim naponskim opsegom od 10 do 60 V AC/DC,
te je moguće istim proizvodom pokriti čitav niz aplikacija.

 Kvadratična LED svetiljka 853 u 48 VAC verziji

Ova atraktivna kvadratična LED svetiljka, oznaka 853 je sada dostupna i u 48 VAC
verziji, što ovu pouzdanu i energetski efikasniju svetiljku čini idealnom za signalizaciju statusa na kranovima.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs

Aleksandar Dakić
Follow me