Ako želite efikasnije da izrađujete tokarene delove, potrebni su precizni stezni uređaji koji se lako održavaju i teško se kvare. Oni se mogu brzo i lako prilagoditi po potrebi i za automatsko ubacivanje. S tim u vidu dizajnirana je stezna glava SCHUNK ROTA THV3 sa brzo promenljivim čeljustima i patentiranim mehanizmom zaptivanja stezne glave. Korisnici imaju benefite od trajno visoke pouzdanosti procesa, stalnih sila stezanja i dugih intervala održavanja.

Svestrani, sa širokim spektrom primena
Opremljen sistemom za brzu zamenu čeljusti, ROTA THV3 se može brzo pretvoriti u novu paletu delova na CNC strugovima, tokarskim strugovima i centrima za glodanje i ima izuzetnu tačnost ponavljanja hvatanja do <0,02 mm. To znači da se prethodno izrađeni kompleti čeljusti mogu više puta koristiti, čak i za primene u kojima su tolerancije izazov. Hod čeljusti kod ravnih nazubljenih baznih čeljusti iznosi od 6,7 do 10,5 mm – u zavisnosti od veličine čeljusti. Prstenasti klip direktno prenosi silu i stoga obezbeđuje visok stepen efikasnosti: sila stezanja najmanje veličine, ROTA THV3 200 je 64 kN; a od veličine 400 stezna glava postiže steznu silu od 240 kN. Osnovno telo stezne glave je kaljeno i izuzetno kruto, pa čak i u slučaju teške obrade mogu se postići precizni i pouzdani rezultati obrade. Zahvaljujući optimizovanoj spoljnoj konturi, stezna glava je savršeno dizajnirana za glodanje. Osigurana je svestrana upotreba stezne glave: ima veliki prolazni otvor od 52 mm (veličina 200) do 165 mm (veličina 630), središnje čaure koje se mogu zameniti sa prednje strane i opciju I.D. i O.D. stezanja. Štaviše, stezna glava struga takođe može biti dopunjena podesivim zaustavljanjem obradnog komada.

Brzi tražilac za stezne čeljusti
Traženje odgovarajućih steznih čeljusti za steznu glavu SCHUNK ROTA THV3 je dečija igra sa brzim softverskim tragačem za vilice: Potrebna su samo četiri klika da biste došli do proizvođača stezne glave, tipa stezne glave, veličine i detalja o proizvodu. Korisnik od SCHUNK-a dobija listu svih odgovarajućih steznih čeljusti od preko 1.200 vrsta čeljusti najvećeg svetskog standardnog programa za stezne čeljusti. Podesive čeljusti stezne glave mogu se direktno odabrati u ovom softveru.


Više informacija:
www.schunk.com/Backen-Quickfinder

Kontakt:
SCHUNK Intec GmbH
Friedrich-Schunk-Straße 1
AT-4511 Allhaming
info@at.schunk.com
Tel. +43-7227-22399-0

Aleksandar Dakić
Follow me