Novi Anibus® Communicator™ mrežni prolazi omogućavaju brzu i jednostavnu komunikaciju između industrijskih mreža za poboljšane operativne performanse.

 

HMS Networks sada proširuje svoju drugu generaciju Anibus Communicator mrežnih prolaza visokih performansi, omogućavajući veći i brži prenos podataka kroz mreže u industrijskim aplikacijama. Trinaest novih verzija za povezivanje podataka između EtherCAT-a, EtherNet/IP-a, Modbus TCP-a, PROFIBUSa i PROFINETa olakšava korisnicima da se povežu između različitih kontrolnih sistema, uklanjaju ostrva automatizacije i operativne performanse dovode do maksimuma.

Dokazana i brza komunikacija pomoću Anybus NP40 tehnologije
Nagrađivani industrijski mrežni procesor Anibus NP40 osigurava da komunikatori ispunjavaju zahtevne zahteve u pogledu industrijskih performansi, pouzdanosti i bezbednosti. Sa novim hardverom i softverom, mrežni prolazi omogućavaju trenutni prenos podataka – do 10 puta brže od svojih prethodnika. Korisnici takođe mogu da razmenjuju znatno više podataka između mreža jer mrežni prolazi prenose do 1 500 bajtova do konektovanih PLC-a i sa njih.

Robusna i bezbedna konfiguracija
Izgrađeni korišćenjem pažljivo odabranih industrijskih komponenti i verifikovanih u skladu sa CE i UL industrijskim standardima, mrežni prolazi su dizajnirani da rade u teškim industrijskim okruženjima.
Da bi zaštitili korisnike od sajber napada, mrežni prolazi imaju ugrađeni fizički bezbednosni prekidač koji sprečava neovlašćene promene konfiguracije i bezbedno pokretanje kako bi se oduprli napadima i infekcijama od malvera.

Brza instalacija i intuitivna konfiguracija
Brze procedure instalacije i konfiguracije su zagarantovane zahvaljujući optimizovanom dizajnu kućišta, intuitivnom GUI-u i lako razumljivoj dokumentaciji.

Instalacija je pojednostavljena zahvaljujući kompaktnom dizajnu mrežnog prolaza sa priključcima okrenutim napred i montažom na DIN šinu, što omogućava instalaciju mrežnih prolaza blizu povezanih uređaja, smanjujući količinu potrebnog ožičenja.

Korisnici mogu da konfigurišu mrežne prolaze koristeći funkciju prevlačenja i ispuštanja u GUI zasnovanom na vebu, koji je dostupan preko namenskog Ethernet ulaza na mrežnim prolazima. U GUI, korisnici takođe mogu da prate mrežni saobraćaj i dijagnostikuju probleme pre nego što postanu problemi.

Dostupna je i praktična pomoć, jer KR kod u GUI pruža vodič za instalaciju i konfiguraciju korak po korak.

„Veoma smo uzbuđeni što ćemo objaviti ove komunikatore, naš najnapredniji asortiman mrežnih prolaza“, objašnjava Fredrik Brinolf, menadžer proizvoda za Anibus mrežne prolaze u kompaniji HMS Networks. „Komunikatori su pouzdani, moćni i bezbedni. Uz to, nude novi nivo lakoće korišćenja zahvaljujući optimizovanom dizajnu i intuitivnom GUI. Sve ovo čini komunikatore odličnim izborom za svakoga ko želi da poveže podatke između industrijskih mreža. Komunikatori olakšavaju povezivanje PLC-ova, uklanjaju ostrva automatizacije i maksimiziraju operativne performanse.“

Anibus komunikatori su dostupni na tržištu kao samostalne jedinice spremne za instalaciju. Korisnici mogu personalizovati komunikatore kako bi ispunili zahteve OEM-a i označavanja brenda. Mrežni prolazi takođe mogu biti unapred konfigurisani i zaključani da se koriste kao čvrsto integrisane komunikacione komponente uređaja za automatizaciju ili mašine.

Pročitajte više na https: https://www.anybus.com/products/gateway-index/anybus-communicator

HMS Networks AB (d.d.) je lider na tržištu u pružanju usluga rešenja u industrijskoj informatici i komunikacijskoj tehnologiji (industrijski ICT). HMS razvija i proizvodi pod brendovima Anybus®, Ixxat®, Ewon® i Intesis®. Razvoj se odvija u sedištu u Halmstadu, kao i u Ravensburgu, Nivelesu, Igualadi, Vetzlaru, Buhenu, Delftu i Bilbau. Lokalna prodaja i podrška su pod zaduženjima odela u Nemačkoj, SAD-u, Japanu, Kini, Singapuru, Italiji, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Indiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švedskoj, Južnoj Koreji i UAE, kao i širom svetske mreže distributera i partnera. HMS zapošljava preko 750 ljudi i izvestio je prodaju od 1,972 miliona švedskih kruna u 2021. godini. HMS trguje dionicama na berzi NASDAQ OMX u Štokholmu, u kategoriji velikih kompanija, Informacione Tehnologije.

Aleksandar Dakić
Follow me