Inverter NORDAC ON: Visoka funkcionalnost na malom prostoru

NORD DRIVESYSTEMS je razvio svoju NORDAC ON decentralizovanu seriju invertera za manje snage do 2,2 kW. Inverteri imaju integrisani Ethernet interfejs, puno mogućnosti povezivanja i veoma kompaktan dizajn.

NORD je dizajnirao nove invertere za zahteve tehnologije horizontalnih transportera. Biće dostupni u dve serije proizvoda, optimizovane posebno za kombinaciju sa NORD motorima:

  • NORDAC ON je dizajniran za aplikacije sa asinhronim motorima,
  • NORDAC ON+ za kombinaciju sa visoko efikasnim sinhronim motorima.

Obe verzije su dostupne u tri veličine za opsege snage do 2,2 kW. Nude integrisani Ethernet interfejs, koji omogućava lako podešavanje željenog komunikacionog protokola, bilo da se radi o ProfiNET, EtherNET IP ili EtherCAT. Ovo čini NORDAC ON idealnim za integraciju u moderna IIoT okruženja. Dodatno, oprema se sastoji od dijagnostičkog interfejsa, četiri digitalna ulaza, a kod NORDAC ON+ i dodatnog enkoderskog interfejsa zasnovanog na protokolu koji je dobro zaštićen od smetnji.

Ekonomično Plug & Play rešenje
Kompaktni decentralizovani pretvarači su idealno prilagođeni za integraciju u transportne sisteme i na taj način štede prostor kao i potpuno ožičenje motora neophodno kod centralizovanih invertera. Sa svim svojim priključnim konekcijama, NORDAC ON predstavlja ekonomično Plug & Play rešenje za primeni u poštama, kod rukovanja paketima i u skladištima.

Kao i kod svih NORD frekventnih invertera, NORDAC ON je opremljen moćnim PLC-om za funkcije prilagođene pogonu. Može da obrađuje podatke sa povezanih senzora i aktuatora, autonomno pokreće kontrolne sekvence i prenosi podatke o pogonu i aplikaciji kontrolnom centru, umreženim komponentama ili skladištu u oblaku. Ovo omogućava kontinuirano praćenje stanja (nadzor stanja) i na taj način stvara osnovu za koncepte prediktivnog održavanja (prediktivno održavanje) kao i optimalno dimenzioniranje postrojenja.

Inverter NORDAC ON

Primene kod dubokog zamrzavanja i u prehrambenoj industriji
Funkcionalne bezbednosne funkcije kao što su STO i unutrašnji kočioni otpornici za dinamičke procese start/stop su opciono dostupni za sve NORDAC ON modele. Tamo gde se pretvarač ne može montirati na motor, bilo po želji ili zbog ograničenja prostora, može se montirati na zid blizu pogona.

Sa svojim temperaturnim opsegom tolerancije od -30 do +40ºC, NORDAC ON je pogodan za aplikacije dubokog zamrzavanja sa opcionim nsd tupH površinskim tretmanom otpornim na koroziju za upotrebu u prehrambenoj industriji.


Više informacija: ELEKTRO MOTORNI POGONI doo
Vladimira Popovića 38-40, 11070 Novi Beograd, Srbija +381 11 63 00 327 e-mail: office@empbeograd.co.rs www.empbeograd.co.rs

Aleksandar Dakić
Follow me

← Previous post

Next post →