Svojom brzinom i obrtnim momentom, novi AM3248 koračni motor iz FAULHABER-a podiže standarde u pogledu performansi i dimenzija. Nudeći do 10.000 obrtaja u minuti, može postići pet puta veću brzinu od uporedivih koračnih motora. U kombinaciji sa redukcijom zupčanika od 100:1, obezbeđuje obrtni moment od 5 Nm. Motor isporučuje ove vrednosti sa prečnikom od samo 32 mm. To ga čini idealnim za širok spektar primena u oblastima kao što su vazduhoplovstvo, laboratorijska automatizacija, veliki optički sistemi, industrija poluprovodnika, robotika i 3D štampa.

Višepolni, dvofazni AM3248 koračni motor obavlja 48 koraka po obrtaju i nudi veoma visok obrtni moment od 85 mNm. Motor počinje velikom brzinom od prvog koraka; zahvaljujući svojoj maloj inerciji, može se koristiti u aplikacijama koje zahtevaju veoma brzo ubrzanje i brze promene pravca. Novorazvijeni veliki kuglični ležajevi dodatno produžavaju ionako dug radni vek ovog tipa motora. Za svoju klasu veličine, vrednosti performansi koje postiže u kombinaciji sa 32 GPT zupčanikom su bez premca na tržištu. Motor se takođe može kombinovati sa IE3 magnetnim enkoderom.

Ova svojstva i opcije čine motor idealnim za razne zahtevne primene. Ovo uključuje, na primer, poravnavanje solarnih panela satelita. Motori pomeraju krake tako da su paneli uvek direktno okrenuti prema suncu. Pored preciznog i pouzdanog rada tokom mnogo godina, motori takođe moraju biti u stanju da izdrže ekstremne temperature u svemiru. U industriji poluprovodnika, potrebna je veoma visoka dinamika i brzina kada se pločice postavljaju u veoma ograničenim uslovima instalacije u mašinama. Ovo je još jedna aplikacija u kojoj je od suštinskog značaja najviši nivo preciznosti i pouzdanosti.

Koračni motori serije AM3248
„Naš novi model AM3248 ispunjava sve zahteve i idealno je prikladan za aplikacije visokih performansi ove vrste“, objašnjava Thomas Vurgler iz FAULHABER PRECISTEP. Korporativna jedinica specijalizovana za koračne motore nalazi se u švajcarskom gradu La Chauk-de-Fonds, poznatom po izradi satova. „U mogućnosti smo da prilagodimo proizvod zahtevima odgovarajuće primene, čak iu malim serijama proizvodnje. Našim kupcima pružamo ceo paket pogona, uključujući tehničke savete i podršku iz jednog izvora.“


Više informacija:

FAULHABER MINIMOTOR SA
Zona Artigianale 8
Madonna del Piano
6980 Croglio
Tel.: +41 (0)91 611 31 00
info@faulhaber.ch

www.faulhaber.com

 

 

www.faulhaber.com

Aleksandar Dakić
Follow me