Sa potpuno novim linearnim aktuatorom L serije FAULHABER nudi jedinstveno rešenje po principu ključ u ruke za širok spektar primena. 22L/32L koristeći najnoviju GPT tehnologiju zupčanika, dizajnirani su za primenu u industrijskoj automatizaciji, kao i optici i fotonici. Linearni aktuator FAULHABER L serija se stoga može kombinovati sa širokim spektrom DC motora, 4-polnim i 2-polnim motorima bez četkica ili koračnim motorima i optimizovani su da u najboljem slučaju iskoriste opseg obrtnog momenta i brzine različitih familija FAULHABER motora.

Jedinstveni linearni aktuator FAULHABER L serije je dizajniran za visoke performanse u kompaktnim dimenzijama, podržava veliku ulaznu brzinu ili veliku izlaznu silu. Pogodan je za širok spektar primena kao što su robotika, industrijske mašine i laboratorijska oprema. Dostupan je veliki broj odnosa redukcije, ravnomerno raspoređenih, da bi se izabrala najprikladnija konfiguracija koja će odgovarati različitim radnim tačkama sile ili brzine prema zahtevima aplikacije. Ova nova porodica takođe pruža veliku fleksibilnost nudeći različite veličine i tipove šrafova; štaviše, dostupan je veliki izbor opcija koje odgovaraju različitim ambijentalnim uslovima i čine mehaničku integraciju unutar aplikacija bržom i glatkijom kroz različite konfiguracije prirubnica i navrtki.

Faulhaber linekarni aktuatori serije l

Pored toga, nova FAULHABER L serija nudi veoma robustan dizajn. Ispunjava ga širok portfolio kombinovanih motora kao što su FAULHABER DC motori, 4-polni i 2-polni motori bez četkica ili koračni motori. Kao i uvek, moguće su i modifikacije specifične za kupca. Neki od njih ispunjavaju posebne zahteve sa posebnim ambijentalnim uslovima, drugi olakšavaju integraciju proizvoda u sistem aplikacija ili poboljšavaju određene parametre performansi kako bi ispunili specifične potrebe, kao što je tačnost.

Opcije proizvoda mogu se odnositi na spojnicu, na vijak ili oboje, na primer:

  • tip i dužina zavrtnja;
  • tip i dužina matice;
  • ambijentalni uslovi kao što su određeni temperaturni opseg ili posebni uslovi okoline kao što je vakuum;
  • različita orijentacija kabla motora ili terminala prilikom integracije kombinovane jedinice unutar aplikacije.

Svaki od dostupnih tipova šrafova ima svoje karakteristike koje treba uzeti u obzir da bi se pronašao najbolji spoj sa specifičnim potrebama. Osnovna razlika između kugličnih i olovnih vijaka je kotrljanje navrtke sa kugličnim zavrtnjem, što eliminiše trenje klizanja tipično za olovne zavrtnje, što rezultira veoma visokom efikasnošću. Serija 22L i 32L dostupna je sa vodećim zavrtnjima i dodatno kao verzije sa kugličnim zavrtnjem u dve opcije tačnosti.


Više informacija:

FAULHABER MINIMOTOR SA
Zona Artigianale 8
Madonna del Piano
6980 Croglio
Tel.: +41 (0)91 611 31 00
info@faulhaber.ch

www.faulhaber.com

Aleksandar Dakić
Follow me