Snaga uz visoki termički limit čini da su MAXXDRIVE® XT industrijski reduktori optimizovani za logistiku tereta u rasutom stanju, te su idealni za sisteme transportnih traka.

Visoka termička izdržljivost, mehanička nosivost i dug radni vek: S obzirom na zahteve pred pogonima transportera za rasute materije i u rudarskoj industriji, NORD DRIVESISTEMS je specijalno razvio MAXXDRIVE® XT industrijski pogon. Daje izlazni obrtni moment od 15 do 75 kNm sa odnosima brzina od 6,3 do 22,4 i izrađuje se u sedam veličina za snage od 22 do 2100 kV.

Niski odnosi brzina, velike snage

Opsezi snage i brzine dvostepenog pravougaonog reduktora su posebno dizajnirani za industrije u kojima su potrebni opsezi malih brzina u kombinaciji sa velikim snagama – kao što je kod transporta rasutih materija i rudarskoj industriji. Njegov robustan dizajn čini MAXXDRIVE® XT otpornim na prljavštinu i pouzdanim u teškim uslovima rada. Poseban koncept zaptivanja smanjuje održavanje. Veliki valjkasti ležajevi i središnja rastojanja povećavaju nosivost i radni vek komponenti.

Industrijski reduktor je standardno zaštićen rebrastim UNICASE kućištem sa integrisanim aksijalnim ventilatorom. Zbog povećane površine i protoka vazduha, hlađenje je optimizovano i termičko ograničenje snage je veoma visoko postavljeno. U mnogim slučajevima nije potrebno dodatno hlađenje.

Prilagođeno planiranje uz MAXXDRIVE® XT

„Kao i kod drugih oblasti primene, naša rešenja za pogone za industriju su individualno konfigurisana za kupce prema modularnom principu“, naglašava Jorg Niermann, šef marketinga u NORD DRIVESISTEMS. Ovo se zasniva na širokom spektru frekventnih pretvarača, motora i reduktora, kao i sistema spojnica i kočnica, svaki sa širokim spektrom opcija. Osobenosti, kao što su hidraulične spojnice prilagođene određenom procesu ili Taconite zaptivke, koje efikasno štite radijalne zaptivke vratila od abrazivne prašine i korozije, obezbeđuju nesmetan rad.

NORD takođe nudi inovativne koncepte prediktivnog održavanja za teške industrijske prenosnike. NORD pogoni umreženi preko frekventnog pretvarača prenose svoje podatke o statusu preko kontrolnog sistema ili direktno na bezbedni oblak. Sa opcionim nadzorom vibracija, promene stanja se mogu otkriti u ranoj fazi i prediktivno održavanje se može zakazati na vreme. Snimanje podataka o performansama takođe obezbeđuje optimalno dimenzionisanje sistema, kao i kontinuirano praćenje stanja (monitoring stanja) pogona.


Više informacija: ELEKTRO MOTORNI POGONI doo
Vladimira Popovića 38-40, 11070 Novi Beograd, Srbija +381 11 63 00 327 e-mail: office@empbeograd.co.rs www.empbeograd.co.rs

 

Aleksandar Dakić
Follow me