Glavna izložba na FANUC-ovom izložbenom prostoru od 1.444 m2 (C54, Hala 9) na EMO Hanoveru 2023 (18-23. septembar) biće pregled nove FS500i-A CNC serije kompanije, koja je trenutno u razvoju.

Nudeći performanse i lakoću korišćenja, nova serija FS500i-A uključuje brojne inovacije. Na primer, novi HMI pojednostavljuje upotrebu i za iskusne i za nove FANUC operatere. Za svaki zadatak, sve interakcije se mogu upravljati na jednom ekranu, eliminišući potrebu za preskakanjem između više zadataka. Pored toga, PMC (Programmable Machine Control) može se programirati koristeći strukturirani tekst, a CNC podržava bilo koju kinematiku mašine.

Iako je novi CNC još uvek u razvoju, neke od njegovih brojnih karakteristika su već dostupne: poboljšane verzije postojećih naprednih CNC rešenja FANUC FS30i/31i/32i-B Plus i standardni FS0i-F Plus CNC već uključuju uštedu energije i ugljenik funkcije neutralnosti. , kao i tehnologija digitalnog blizanaca koja će takođe biti uključena u FS500i -A, pružajući direktne prednosti krajnjem korisniku.

Novi CPU, u kombinaciji sa novouvedenim karakteristikama i mogućnostima, poboljšava performanse jezgra i skraćuje vreme ciklusa.

Automatizovana proizvodna ćelija za automobilsku industriju

Centralni deo FANUC-ovog prikaza proizvoda na EMO-u biće kompletna proizvodna ćelija koja će uključivati dva ROBODRILL a-DiB Plus obradna centra serije, FANUC M-20iD/25 linearni šinski robot za održavanje mašina, AGV (automatizovano vođeno vozilo) za palete zamena sirovih i gotovih delova, CMM (koordinatna merna mašina) za merenje delova i tehnologija senzora i povezivanja za pružanje povratnih informacija od CMM-a do ROBOTA. Dve ROBOCUT a-CiC mašine za eroziju žice takođe će biti deo sistema, a ukupno tri ROBOCUT mašine će biti izložene na EMO.

Ova proizvodna ćelija će simulirati mašinsku obradu složenog EV (električno vozilo) dela u četiri i pet osa, uključujući operacije okretanja pomoću novih DDR-HSiB rotacionih stolova velike brzine. Dalje tehnologije će uključivati FANUC-ov iRVision, 24-inčni FANUC iPC za HMI i FANUC FsbP (FIELD sistemski osnovni paket) za prikupljanje podataka, upravljanje i vizuelizaciju. Posetioci mogu da vide ovu potpuno automatizovanu fabriku sa mosta. Još jedan vrhunac biće novi FANUC ROBODRILL a-D28LiB5ADV Plus I500 obradni centar, koji ima ATC sa 28-stanica automatske promene alata i 500mm duži hod I-ose. Imajući svoj evropski debi na EMO-u, mašina će biti opremljena rotacionim stolom koji će pomoći u simulaciji sečenja velikog aluminijumskog kućišta invertera EV.

Dalje demonstracije ROBODRILL a-DiB Plus serije na EMO će uključiti stvarnu petosatnu mašinsku obradu aluminijumskog dela pomoću kolaborativnog robota za utovar/istovar FANUC CRX-10iA/L. Posetioci će takođe videti ROBODRILL a-DiB Plus seriju živog glodanja, bušenja i guljenja u teškim uslovima, naglašavajući snagu mašine. Pored toga, biće prisutna ROBODRILL ćelija za obuku, koja će uključivati mašinu, merenja u procesu, dvoosni sto i držač za rad.

Na drugom mestu izložbe, FANUC će predstaviti ROBOSHOT a-S50iB mašinu za brizganje, koja koristi šraf prečnika 16 mm za proizvodnju preciznog držača sočiva za pametne telefone koji koristi FANUC LR Mate 200iD/7L. ROBOCUT a-CiC erozija žice je postavljena da završi ćeliju koja pravi umetke za kalup za držač sočiva.

ROBOCUT demonstracije na EMO će uključiti rotacioni sto ROBOCUT a-C600iC, koji će biti injektor za sečenje žice za vazduhoplovnu industriju. FANUC CRX-10iA/L je konfigurisan da služi kao funkcija punjenja/pražnjenja, pri čemu ROBOCUT LINKi obezbeđuje kontrolu snage.

Svoju svetsku premijeru na EMO-u biće FANUC ROBOCUT a-C800iC mašina za eroziju žice, 800 mm Ks-ose, koja upotpunjuje porodicu ROBOCUT a-CiC. Na izložbi, ova mašina velikog formata je postavljena da simulira sečenje žice kompleksnog dela turbine aviona.

Roboti na dohvat ruke

Pored mnogih robota u oblasti ROBOTI, FANUC će imati namensku oblast sa nekoliko robota različitih veličina i mogućnosti. Svi su pogodni i za početnike i za iskusne programere, bilo da koriste tradicionalni iPendant ili tablet TP.

Brojne demonstracije uživo pokazuju koliko fleksibilno mogu da se koriste FANUC roboti. Ovi pouzdani pomoćnici u proizvodnji uklanjaju kontejnere, preuzimaju paletizaciju ili montažu, transportuju velike odlivke ili rukuju teškim baterijama za kratko vreme. Tri demonstracije će uključivati FANUC iPC Bok (industrijski lični računar), koji nudi veliku računarsku snagu i brojne napredne funkcije vida koje poboljšavaju performanse i pouzdanost zadataka.

Među novim FANUC robotima koji će debitovati na EMO-u biće CRX-25iA kolaborativni robot sa kapacitetom od 30 kg, FANUC M-710iD/50M sa zakrivljenom rukom i CR-35iB kolaborativni robot sa sposobnošću za teške uslove rada od 50 kg.

FIELD sistem: Analiza podataka na licu mesta

Vrhunac FANUC-ovog Interneta stvari na EMO-u biće predstavljanje nove verzije FIELD sistema. Osnovni paket FIELD je platforma na mestu korišćenja (nije potrebna internet veza) koja omogućava proizvođačima da prikupljaju, analiziraju i koriste podatke sa povezanih mašina i uređaja i nudi kompatibilnost sa FANUC proizvodima starim do 20 godina i proširuje svoju podršku na treće -proizvodi za žurke. Nudi brzo podešavanje, šablone jednostavne za upotrebu i mogućnost redovnog ažuriranja, omogućavajući korisnicima da realizuju kontinuirana poboljšanja proizvodnje u skladu sa Kaizen strategijama.

Konačno, posetioci EMO-a mogu otkriti više o najnovijim poboljšanjima u ponudi usluga kompanije, uključujući nove funkcije za FANUC pomoćnu realnost (FAR) alatku za daljinsku podršku. Na primer, kompanija će demonstrirati deljenje tableta na kolaborativnom CRX robotu sa mogućnošću direktnog pozivanja FANUC-a. Pored toga, biće prikazan pregled servisnog portfelja kompanije, kursevi obuke FANUC Akademije i FANUC Care, novi sveobuhvatni paket usluga koji je sličan produženoj garanciji.

O FANUC-u

FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača fabričke automatizacije za CNC upravljačke sisteme, robote i proizvodne mašine (ROBODRILL, ROBOCUT i ROBOSHOT). Od 1956. godine, FANUC je bio pionir u razvoju numerički kontrolisanih mašina u industriji automatizacije. Sa više od 260 FANUC lokacija širom sveta i više od 8.000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke podrške.


Za više informacija obratite se na:
FANUC Serbia d.o.o.
Kralja Petra I Karađorđevića 92a, 22330 Nova Pazova
Telefon: +381222150324
Pišite na info@fanuc.rs
Domaća strana: www.fanuc.rs

Sledite nama: LinkedINFacebookInstagramYoutube – FANUC Serbia

Marija Dakić