Proširenjem svoje proizvodne lokacije u mestu Jimbolia, Rumunija, FAULHABER Grupa preduzima značajan korak kako bi povećala svoju konkurentnost na tržištu i istovremeno zadovoljila rastuću potražnju za svojim visokokvalitetnim proizvodima.

FAULHABER Motors Romania S.R.L. sa oko 170 zaposlenih i proizvodnom površinom od 2.850 kvadratnih metara je započeo rad u Jimbolia u okrugu Timiš, Rumunija, od 2005. godine. Proizvodna lokacija je ključni element proizvodne mreže FAULHABER grupe. Važne aktivnosti za koje su neophodne manuelne veštine, kao što su montaža zupčanika ili procesi balansiranja se obavljaju tamo. Namotaji za FAULHABER motore sa zvonastom armaturom se takođe proizvode na toj lokaciji. Pored toga, asortiman usluga uključuje i proizvodnju modula, kao i montažu kompletnih pogonskih sistema po želji kupca.

Proizvodna hala u skladu sa FAULHABER standardima

Da bi dugoročno sačuvala konkurentnost grupe FAULHABER, kompanija proširuje postojeću lokaciju. Izmeštanje novih projekata je jedan od osnovnih razloga za ovaj postupak. Dogradnja će se prostirati na površini od 5.000 kvadratnih metara, pri čemu je za proizvodnju predviđeno 3.800 kvadratnih metara. Preostala površina će se koristiti za skladištenje i administraciju.

FAULHABER ROMANIA

Dogradnja će se prostirati na površini od 5.000 kvadratnih metara, pri čemu je za proizvodnju predviđeno 3.800 kvadratnih metara. Preostala površina će se koristiti za skladištenje i administraciju. PHOTO: FAULHABER

Prema konstruktivnim planovima, nova proizvodna hala je zasnovana na metalnoj konstrukciji opremljenoj po FAULHABER standardima. Ovo proširenje će značajno povećati proizvodni kapacitet postojećeg pogona kako bi se zadovoljili rastući zahtevi. Pored povećanja površine, doći će do značajnog povećanja broja lokalno zaposlenih. Ova mera će otvoriti nova radna mesta i podstaći lokalnu ekonomiju u regionu Jimbolije.

Raznovrsne mogućnosti proizvodnje

Nova zgrada će pružiti širok spektar proizvodnih mogućnosti. Pored modula za motore, na lokaciji će se proizvoditi i motori i gotovi proizvodi koji se koriste u raznim industrijama poput medicine, vazduhoplovstva i automatike. Štaviše, planirani su i drugi proizvodi kako bi se zadovoljile potrebe kupaca koji se stalno menjaju.

Proširenje proizvodne lokacije u Jimboliji je ključni korak za FAULHABER grupu jer će omogućiti kompaniji da poveća svoju konkurentnost na tržištu i da zadovolji rastuću potražnju za visokokvalitetnim proizvodima. FAULHABER je uveren da će proširenje biti uspešno i da će imati pozitivan uticaj kako na lokalnu ekonomiju tako i na zaposlene.

O kompaniji FAULHABER Motors Romania S.R.L

FAULHABER Motors Romania S.R.L je deo međunarodne grupe FAULHABER i proizvodi visokokvalitetne motore i pogonske sisteme u Jimboliji, Rumunija, od 2005. Kompanija pridaje veliki značaj kvalitetu, inovacijama i zadovoljstvu kupaca.

O FAULHABER-u

FAULHABER je nezavisna, porodična grupa kompanija sa sedištem u Šenajhu blizu Štutgarta, Baden-Virtemberg. Osnovan 1947. godine, FAULHABER se danas može pohvaliti najvećom paletom visokorazvijene minijaturne i mikro pogonske tehnologije koja je dostupna širom sveta iz jednog izvora.

Koristeći ovu široku paletu tehnologija, kompanija dizajnira pogonska rešenja koja su bez premca kada su u pitanju preciznost i pouzdanost u veoma malim prostorima. Glavne oblasti upotrebe uključuju automatizaciju proizvodnje i robotiku, vazduhoplovstvo, optičke sisteme kao i medicinu i laboratorijsku tehnologiju.

Pored Nemačke, FAULHABER održava razvojne i proizvodne lokacije u Švajcarskoj, SAD, Rumuniji i Mađarskoj. Štaviše, postoje prodajni partneri i podružnice u više od 30 zemalja širom sveta.


Više informacija:

FAULHABER MINIMOTOR SA
Zona Artigianale 8
Madonna del Piano
6980 Croglio
Tel.: +41 (0)91 611 31 00
info@faulhaber.ch

www.faulhaber.com

Marija Dakić