Kompanija Eaton je proširila svoj proizvodni program linijski interaktivnih UPS uređaja da bi pomogla rukovodiocima IT funkcija u pronalaženju najboljih rešenja za osiguravanje pouzdane zaštite napajanja malih poslovnih servera. Serija 5SC sada, uz modele Tower, sadrži modele Rack i Rack/Tower (RT) i obuhvata nominalne snage od 500 VA do 3 kVA. Ovaj fleksibilan proizvodni program nudi kompaktnu, pouzdanu i cenovno prihvatljivu zaštitu kojom se postiže bezbedan rad u čitavom nizu informacionih i industrijskih primena kao što su serveri, uređaji za umrežavanje i skladištenje, i uređaji za bankarsko poslovanje.

„Kod instalacija koje se izvode u uslovima ograničenog prostora, ugradnja UPS-a radi postizanja pouzdane zaštite napajanja može predstavljati poteškoću. Da bi se olakšalo rešavanje ovog problema, Eaton je konstruisao seriju 5SC tako da bude kompatibilna i s najmanjim kućištima: modeli ormara 1000/1500 se mogu ugraditi u kratka kućišta, dimenzija od samo 500 mm. Kompaktni modeli Tower predstavljaju prikladan odgovor i za integrisana rešenja, kao što su mašine za izdavanje karata, kiosci i bankomati, kod kojih je pouzdano napajanje od presudne važnosti za bezbedno okončanje započete transakcije. Stoga, ovaj proizvodni program ispunjava zahteve sertifikata CE i CTUV-US, za olakšanje globalne primene za proizvođače originalne opreme mašina i ugrađivače“, kaže Stefan Lakroa, direktor za proizvode kompanije Eaton.

Serija 5SC je projektovana da omogući efikasno upravljanje i nadzor: svi modeli imaju LCD interfejs koji funkcioniše kao lična komandna tabla i prikazuje vredne podatke o statusu UPS-a u realnom vremenu, opterećenju i nivou napunjenosti baterija, kao i brojne druge parametre koji mogu da se podešavaju. Izlazna snaga sinusnog talasa osigurava kompatibilnost s najosetljivijom savremenom IT opremom, a osetljivost ulaznog oblika talasa koji može da se podešava pomaže u prilagođavanju UPS-a različitim okruženjima.

Svi modeli imaju USB i serijske priključke za omogućavanje automatskog integrisanja sa svim glavnim operativnim sistemima. Uz to, modeli Rack i RT (kod kojih se UPS može ugraditi u ormar ili koristiti kao samostojeći uređaj) imaju i dodatni otvor za mrežne ili serijske/relejne kartice radi poboljšanja komunikacije. Zahvaljujući ovom otvoru, ormari i modeli RT su kompatibilni sa svim rešenjima za upravljanje mrežom kompanije Eaton, kao i s vodećim virtuelnim okruženjima VMware, RedHat, Citrix i HyperV.

Radi smanjenja troškova i optimizovanja veka trajanja proizvoda, u seriji 5SC je primenjena patentirana tehnologija ABM kompanije Eaton, kojom se trajanje baterije produžava za do 50 posto, a baterija se puni samo po potrebi.

Da biste saznali više o seriji 5SC, posetite www.eatoneu/5SC.

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)