9.3 TOTAL SCORE

microchip pg164100 mplab® snap in-circuit

Oprema
0 Out of 5

Based on 0 Users

Kvalitet izrade 9
Implementirana tehnologija 8
Ease-of-use 10
Odnos cena/performanse 10
PROS
  • Dimenzije
  • Cena
  • Sve što je potrebno
CONS
  • Ništa više od neophodnog
Bottomline

Pločica od 3x5 cm rešava problem programiraja PIC®, dsPIC® i AVR flash familija mikrokontrolera.

Koje je vaše mišljenje o ovom proizvodu?
0 (0)

 

Kada želie da se otisnete u svet PIC, dsPIC i AVR flash familija mikrokontrolera, prvo što pomislite je kakvo IDE okruženje postoji. Microchip je razvio veoma kvalitetan softverski paket koji je sada u verziji 6.0 pod imenom MPLAB X Integrated Development Environment (IDE).

Sledeća stavka, nakon nabavke osnovnih komponenata i bar jednog mikrokontrolera, je da vaš projekat zaživi. Za to će vam trebati mali komad hardvera -dibager/programator čija funkcija je da vaš kod u adekvatnom obliku upiše u odabrani mikrokontroler i olakša vam svojim dibagerskim opcijama rad u poboljšavanju koda.

Kao najekonomičnije rešenje, na samom početku nameće se MPLAB SNAP In-Circuit debugger koji je na tržišti već nekoliko godina, ali svojim mogućnostima i cenom pokazuje sve tendencije da će tu još dugo i ostati.

MPLAB Snap se sa računarom povezuje High-Speed USB 2.0 interfejsom, a sa kolom koje razvijate 8-pinskim Single In-Line (SIL) konektorom. Konektor standardno prenosi dve I/O linije i reset liniju da bi obezbedio funkcije debug-ovanja i programiranja.

MPLAB Snap je baziran na moćnom 32-bit, 300MHz SAM E70 Arm® Cortex®-M7 i omogućava 4-wire JTAG i Serial Wire Debug. Kompatibilan je i sa svim sistemima koji zahtevaju 2-wire JTAG i ICSP.

Sama pločica je oko 3 cm široka i 5 cm dugačka i dolazi u elektrostatičkoj kesici spakovanoj u lepoj, čvrstoj kartonskoj kutiji bez ikakvih dodatnih kablova ili dokumentacije.

 

Aleksandar D.
Follow me
Latest posts by Aleksandar D. (see all)