ELCA RADIO je italijanska firma koja pruža najviši standard usluge, sigurnost i pouzdane proizvode. Skoro 30 godina proizvodi radio i kablovske komande za standardne i prilagođene potrebe kupaca. Fox Electronics doo je zvanični distributer za Srbiju, a inženjeri Vam stoje na raspolaganju za tehnička pitanja i pomoć u izboru modela koji odgovara Vašim zahtevima. Firma Elca Radio teži stalnom unapređenju i inovacijama i pokriva razne grane u industriji (podizanje tereta, logistika, automatizacija, procesi), u građevinarstvu, poljoprivredi, šumarstvu, opremi vozila, ekologiji.

MAGO EVO
MAGO EVO je standardna ručna radiokomanda za mašine i industrijsko podizanje i rukovanje.
Sastoji se od 6 dvostepenih tastera, 1 programabilnog funkcijskog tastera, start tastera sa programabilnim ključem za aktiviranje koda i tastera za zaustavljanje (Emergency stop gljivasti taster). Uključivanje predajnika zaštićeno je elektronskim ključem. Može da se podesi vreme automatskog isključivanja predajnika (nakon 2, 5 ili 10 minuta neaktivnosti). Sistem se automatski isključuje u prisustvu radio smetnji. Sledećim pritiskom na Start dugme, sistem automatski bira prvu dostupnu frekvenciju.Funkcijsko dugme može da bude taster/prekidač, sa memorijom ili bez memorije, ili selekciona komanda (1, 2, 1 + 2), koja daje indikaciju na 4 raspoložive LED diode. Kućište je izrađeno od ABS-a i ima IP 65 zaštitu. Ima litijumsku bateriju (do 40 sati neprekidne upotrebe) sa napajanjem ELCA-CLIP. U potpunosti se napuni za 4 sata i za 15 minuta dobijate 3 sata baterije. Opcije: „Master-Slave“ i „Multi-Transmitter“.
Standardni paket uključuje: EVO predajnik, MAGO FLEKSI prijemnik, napajanje ELCA-CLIP, zaštitni poklopac, pojas za rame, kaiš za zglobove, uputstvo za upotrebu.

Dimenzije predajnika: 72x193x44mm, težina: 250g

MITO MINI
MINI je kompaktna radiokomanda i ima primenu u širokim spektru industrijske automatizacije. Operativna udaljenost: 150 m
Upravljačka jedinica je prilagodljiva i radi se po zahtevu. Dostupne konfiguracije mogu da imaju od 2 do 10 kanala koji rade u isto vreme, i funkcije pokretanja i zaustavljanja. Raspoloživa slobodna frekvencija se automatski pretražuje, čak i tokom rada (dvosmerni LBT – “Listen Before Transmit” sistem). Ima unutrašnju litijumsku bateriju (do 50 sati rada). Podržava konfiguracije sa više predajnika / prijemnika – svaki prijemnik može da se kombinuje sa do 20 predajnika.

Standardni paket uključuje: predajnik, prijemnik, napajanje, kućište punjača, držač predajnika, uputstvo za upotrebu.
Dimenzije predajnika: 60x113x26mm, težina: 100g

Prijemnik – prijemnik je dizajniran za rad u ekstremnim uslovima, a oblik i kompaktne dimenzije olakšavaju instalaciju u malom prostoru. Antena je integrisana ili eksterna, opciono.

MITO VETTA
VETTA model ima pet 3-položajnih selektora i gljivasti Stop taster (Emergency Stop). Brzina može proporcionalno da se podešava i ima svetlosnu indikaciju sa 4 LED diode. Operativna udaljenost: 150 m
MINI prijemnik je kompaktan i lagan, opremljen sa unutrašnjom antenom. Kućište može da izdrži teške uslove rada. Dostupna je i verzija ploče sa DIN spojnicom i spoljna antena (npr. zaštićene ploče). Elektronika je iz MITO asortimana i dvosmerna je, koristeći LBT (Slušaj pre prenosa) tehnologiju da automatski tražite najbolju slobodnu frekvenciju (čak i dok koristi se daljinski upravljač). Programski sistem vam omogućava za upravljanje operativnom logikom direktno pomoću daljinskog upravljača. ID kod je jedinstven i imun na smetnje od bilo kog drugog radio sistem u oblasti upotrebe.

Ima unutrašnju litijumsku bateriju sa ELCA-CLIP napajanjem. Na zahtev su dostupni prilagođeni modeli sa prilagođenim funkcijskim tasterima.

MITO PIC
PIC je kompaktna radiokomanda koja se stavlja oko pojasa. Zahvaljujući svojim karakteristikama ima široku primenu u industriji (kompatibilna je sa MITO i E1 elektronikom).
Sastoji od 3 selektora i Emergency stop gljivastog tastera i omogućava do 8 komandi.Takođe su moguće verzije sa potenciometrom (analogni izlaz) i 4 LED diode (E1-PIC). Ima litijumsku bateriju koja je zamenljiva, kapaciteta do 50 sati (serija MITO) i do 20 sati (serija E1) neprekidnog rada. Ima brzo punjenje pomoću ELCA-CLIP USB konektora. MITO-PIC ima dvosmerni sistem prenosa sa LBT logikom (Listen Before Transmit) koji automatski traži najbolju dostupnu slobodnu frekvenciju. Identifikacijski kod je jedinstven i zaštićen od mogućih interferencija komandi bilo kog drugog sistema u području upotrebe. Pojas se isporučuje zajedno sa predajnikom.

PIC koristi MINI prijemnik: lagan, malig dimenzija, sa unutrašnjom antenom (opciono može da se isporuči sa eksternom antenom).

GENIO PUNTO
PUNTO je prenosna radio daljinska komanda sa 2 džojstika, 3 selektora, Emergency stop tasterom i uklonjivim prekidačem.
Ova radiokomanda je idealan izbor za aplikacije koje ne zahtevaju veliki broj komandi (npr. male dizalice) ili kao alternativa komandama sa tasterima (komanda džojstikom omogućava operateru lakše i bezbednije upravljanje, bez odvraćanja pogleda od opterećenja kojim manevrira).
Izrađena je u IP65 zaštiti.

Kompaktan, ergonomski i lagan, uređaj može da se nosi oko pojasa ili preko ramena, što omogućava slobodu pokreta.
Standardni paket uključuje: predajnik, prijemnik, punjač baterija, 2 punjive baterije, pojas, korisničko uputstvo.

GENIO SFERA
SFERA je prenosna radio komanda za aplikacije koje zahtevaju veliki broj kontrola.
Može da se isporuči sa sledećim opcijama: do 3 dvopoložajna džojstika, u kombinaciji sa selektorima (do 5) ili tasterima (na zahtev). Moguće je imati i konfiguraciju sa 20 selektora / tastera. Ima integrisani kaiš, omogućava upotrebu jednom rukom, a kompaktan oblik omogućava ugodno rukovanje čak i tokom dužih perioda. Futrola je napravljena od čvrstog ABS-a.

Standardni paket uključuje: predajnik, prijemnik, punjač baterija, 2 punjive baterije, pojas, korisničko uputstvo.

GENIO M
Model M je kreiran za ispunjavanje najrazličitijih zahteva i za aplikacije sa analognim i digitalnim komandama.
Na ovoj radiokomandi mogu da se instaliraju različite kombinacije aktuatora (džojstcii, selektori, tasteri). Moguća je i opcija kablovske kontrole (komande putem kabla) u kombinaciji sa daljinskim upravljačem. Radio daljinska komanda M, u verziji s proporcionalnim komandama, koristi: do 8 analognih izlaza (proporcionalni džojstik jednopoložajni / dvopoložajni, strujni ili naponski) i do 28 on/off komandi. Napaja ga punjiva Li-Ion baterija (do 20 sati neprekidnog rada).

Standardni paket uključuje: predajnik, prijemnik, punjač baterija, 2 punjive baterije, pojas za rame, uputstvo za upotrebu.


Više informacija: Fox Electronics d.o.o., Maksima Gorkog 56/L4, 11118 Beograd, tel: 011/2415 393 ,  http://www.fox.rs

Aleksandar Dakić
Follow me