ID REŠENJA ZA INDUSTRIJU

Cognex je proizvođač opreme za vizuelnu inspekciju i čitanje ID kodova sa najmoćnijim algoritmima na tržištu. ID čitači mogu čitati sve vrste 1D(EAN, Code128, Pharmacode,…) i 2D(DataMatrix, QR, DPM,…) kodova bez obzira na pozadinu koda (prozirne folije, visoko sjajni metali, zakrivljene površine…), način štampanja (ink-jet, laser, graviranje), neohodnu brzinu čitanja (1000 frejmova/sec – 90 čitanja/sec), stepen oštećenja koda (bleda štampa, nedovoljan kontrast, nepotpuna štampa, čitanje iz visoke perspektive,…) i protokol koji je neophodan za komunikaciju sa periferijama (ProfiNet, Ethernet/IP, MC Protocol, RS232, USB). Cognex nudi i stacionarne i ručne (dostupne i wireless varijante) čitače sa integrisanim ili eksternim osvetljenjem i sa funkcijama automatskog fokusa (liquid lens tehnologija) i automatskog tjuniranja nivoa osvetljenja.

Pored čitanja kodova, Cognex nudi i opremu za čitanje i ocenu kvaliteta alfanumeričkih
karaktera (npr. datum isteka roka trajanja). Pored tehničke podrške za svu opremu,
Tipteh nudi i mogućnost instalacije opreme i izradu svih elektro i mehaničkih komponenti
sistema, kao i izradu prateće dokumentacije.

WIRELESS REŠENJA ZA INDUSTRIJU

Banner je razvio u svetu jedinstvena wireless rešenja za transport analognih, diskretnih, temperaturnih ulazno/izlaznih signala i serijske komunikacije omogućavajući transport hiljada signala bez korišćenja ožičenja. Mreže za transport signala se mogu kongurisati u „zvezda“ topologiju gde jedan gateway može jednostavno jednoznačno transportovati signal sa bilo kojeg čvora u mreži, ali koji se takođe može ponašati i kao Modbus slave uređaj koristeći RS485 Modbus RTU. Na čvorove u mreži su direktno konektovani ulazi/izlazi sa/ka senzorima/aktuatorima ili kontrolerima periferije na jednoj geografskoj lokaciji. MultiHop čvorovi se mogu koristiti kao masteri na mreži ili kao repeater-i Modbus ili neke druge serijske komunikacije.

Dostupne su i Intrinsically safe verzije za montažu u Zonu 0. Domet prenosa je do 10km. Banner nudi i kompletnu prateću opremu za aplikacije gde nije moguće dovesti napajanje za uredjaje (baterije, solarni paneli, specijalne antene…).


Više informacija: Tipteh d.o.o., Toplice Milana 14A, 11000 Beograd, 011 2892 250, 011 30 18 326, http://www.tipteh.rs

Follow me